Sari la conținut
Home » Nu mai ai voie cu acești câini! Ce rasă o să fie interzisă?

Nu mai ai voie cu acești câini! Ce rasă o să fie interzisă?

Nu mai ai voie cu acești câini!

Nu mai ai voie cu acești câini! Decizia de a interzice rasa de câini XL Bully (American Bully) în Marea Britanie este o măsură luată de guvernul britanic pentru a aborda problemele legate de atacurile și decesele recente implicate cu această rasă.

Măsurile includ restricții stricte privind reproducerea, vânzarea, deținerea și gestionarea acestor câini. Înțelegerea principală a acestei decizii este că guvernul consideră această rasă ca fiind periculoasă pentru comunitate și a luat aceste măsuri pentru a proteja publicul.

Nu mai ai voie cu acești câini!

Iată câteva puncte cheie despre această interdicție și măsurile asociate:

1. Interdicția intră în vigoare treptat: Modificările legii vor fi introduse treptat în mai multe etape. Începând cu 31 decembrie 2023, se interzice reproducerea, vânzarea, publicitatea, relocarea, abandonarea și permiterea acestor câini să umble liber în Anglia și Țara Galilor.

2. Regulamente stricte: Proprietarii existenți vor trebui să respecte reguli stricte începând cu 31 decembrie 2023, cum ar fi obligația de a-și ține câinii cu botniță, castrați, microcipați și ținuți în lesă în public.

3. Excepții: Există o excepție pentru proprietarii de câini XL Bully. Care pot solicita înregistrarea câinelui în Indexul câinilor exceptați, cu condiția să respecte aceste reguli stricte.

Decizia a stârnit controverse și proteste

4. Compensație pentru eutanasie: Autoritățile vor oferi compensații de 200 de lire sterline proprietarilor care decid să își eutanasieze câinii la un veterinar. Detaliile privind modul de acordare a compensațiilor vor fi publicate ulterior.

5. Controverse și proteste: Decizia a stârnit controverse și proteste din partea unor proprietari și grupuri de iubitori de animale.

Aceștia susțin că această măsură este excesivă și nedreaptă față de acești câini. Unii critici consideră că ar trebui să se acorde mai multă atenție proprietarilor de câini periculoși decât raselor în sine.

Aceasta este o decizie controversată care ridică întrebări legate de protecția publicului împotriva câinilor periculoși și drepturile proprietarilor de câini.

Guvernul britanic a ales să abordeze această problemă prin interzicerea rasei XL Bully și prin impunerea unor reguli stricte pentru proprietarii existenți, conform capital.ro.