Sari la conținut
Home » O grădină zoologică trece prin probleme financiare grave! Ce se va întâmpla cu leii

O grădină zoologică trece prin probleme financiare grave! Ce se va întâmpla cu leii

  • de

O grădină zoologică trece prin probleme financiare grave! Ce se va întâmpla cu leii.

Grădina zoologică Artis din Amsterdam nu va mai găzdui lei!

Lipsa vizitatorilor la grădinile zoologice a provocat o adevărată criză financiară pentru aceste instituții, iar cheltuielile foarte mari îi pun în imposibilitate de a le oferi condiții cât mai decente de trai. Chiar dacă nu este subiectul acestui articol, existența grădinilor zoologice este pusă în pericol, fiind nevoie de măsuri speciale.

Unul dintre cele mai vechi parcuri de animale din Europa, a anunţat că nu va mai putea găzdui lei ca urmare a problemelor financiare cauzate de pandemia de COVID-19, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„A fost o decizie dificilă, pentru că leii fac parte din identitatea grădinii zoologice Artis”, a precizat directorul acesteia, Rembrandt Sutorius, într-o declaraţie.

Incinta din beton destinată leilor de la Artis, considerată o inovaţie la momentul realizării sale în 1927, urma să treacă printr-o renovare de 4 milioane de euro înainte de izbucnirea pandemiei.

Artis a găzduit lei din 1839, la un an după ce a fost deschisă publicului.

Numărul vizitatorilor a scăzut cu 50% în 2020, iar grădina este închisă în prezent publicului, cu costuri fixe de 60.000 de euro pe zi şi un deficit bugetar acumulat de 20 de milioane de euro.

Ce se va întâmpla cu leii?

Cei trei lei găzduiţi de Artis (două femele şi un mascul) vor călători spre o grădină zoologică din Franţa unde se vor bucura de mai mult spaţiu decât la Amsterdam.

Parcul a precizat că nu există nicio şansă ca aceşti trei lei să revină după sfârşitul pandemiei, însă nu a exclus varianta ca grădina zoologică să mai găzduiască lei pe viitor.