Sari la conținut
Home » O descoperire bizară dezvăluie cu detalii excepţionale o DRAMĂ produsă în adâncuri

O descoperire bizară dezvăluie cu detalii excepţionale o DRAMĂ produsă în adâncuri

O descoperire bizară dezvăluie cu detalii excepţionale o dramă produsă în adâncuri! În urmă cu 240 de milioane de ani, în apele calde din zona de sud-vest a Chinei, a avut loc un adevărat război între două reptile de dimensiuni mari.

Din primele detalii oferite de paleontologi reiese că o reptilă acvatică asemănătoare unui delfin a atacat şi apoi a înghiţit o altă reptilă de dimensiuni similare. Războiul dintre cele două reptile s-a încheiat cu moartea ambelor animale, conform fosilelor celor două animale descoperite şi analizate recent de paleontologi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Paleontologii chinezi au prezentat o fosilă găsită în provincia Guizhou din China, o descoperire ce dezvăluie cu detalii excepţionale o dramă produsă în Triasic.

Fosila descoperită are 5 metri lungime. Ea aparţine unui exemplar de Guizhouichthyosaurus, o specie de reptile marine din familia Ihtiozaurilor. Aceste animale aveau corpul asemănător delfinilor şi rechinilor-tigru, însă nu au înotătoarea dorsală caracteristică acestor animale marine.

Propulsia prin apă era asigurată de patru membre puternice, adaptate ca nişte vâsle, iar gura era plină de dinţi extrem de puternici, dar neascuţiţi.