O descoperire bizară dezvăluie cu detalii excepţionale o dramă produsă în adâncuri! În urmă cu 240 de milioane de ani, în apele calde din zona de sud-vest a Chinei, a avut loc un adevărat război între două reptile de dimensiuni mari.

Din primele detalii oferite de paleontologi reiese că o reptilă acvatică asemănătoare unui delfin a atacat şi apoi a înghiţit o altă reptilă de dimensiuni similare. Războiul dintre cele două reptile s-a încheiat cu moartea ambelor animale, conform fosilelor celor două animale descoperite şi analizate recent de paleontologi, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Citește și:

Paleontologii chinezi au prezentat o fosilă găsită în provincia Guizhou din China, o descoperire ce dezvăluie cu detalii excepţionale o dramă produsă în Triasic.

Fosila descoperită are 5 metri lungime. Ea aparţine unui exemplar de Guizhouichthyosaurus, o specie de reptile marine din familia Ihtiozaurilor. Aceste animale aveau corpul asemănător delfinilor şi rechinilor-tigru, însă nu au înotătoarea dorsală caracteristică acestor animale marine.

Citește și:

Propulsia prin apă era asigurată de patru membre puternice, adaptate ca nişte vâsle, iar gura era plină de dinţi extrem de puternici, dar neascuţiţi.