De 940 Vizualizari

O broasca testoasa are 183 de ani si este cel mai batran animal de pe Pamant

Pe insula St. Helena din Oceanul Atlantic traieste o broasca testoasa care are nu mai putin de 183 de ani si este, astfel, cel mai batran animal de pe Pamant. Potrivit cbsnews.com, Jonathan s-a nascut in insulele Seychelles din Oceanul Indian. Pana de curand gigantul exemplar avea o dieta nesanatoasa pentru specia sa, manca fel de fel de frunze, ramuri de copaci si iarba, insa o echipa de specialisti de la National Geographic a facut cateva schimbari in meniul batranelului, diversificandu-i hrana pentru a-i aduce un aport de calorii. Testoasa mananca acum mere, morcovi, banane si castraveti. In anul 1882, testoasa a fost oferită cadou guvernatorului insulei St. Helena, insula pe care a fost exilat Napoleon.

Din pacate Jonathan a orbit, din cauza unei cataracte si si-a pierdut si simtul mirosului. Expertii spun, insa ca, in ciuda acestor handicapuri, broasca mai are ani buni de trait.

john2

john4

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X