O aventură cât o viață! 15 elefanți migratori din China au străbătut peste 500 km.

Elefanții au fost surprinși într-un moment de relaxare!

O brigadă de pompieri forestieri din Yunnan a organizat o echipă formată din opt persoane, care au drept unic scop urmărirea animalelor 24 de ore pe zi. Elefanții migratori au pornit în această aventură în urmă cu 15 luni, iar acum se află la o distanță considerabilă față de propriul habitat, aflat la 500 de km depărtare.

Potrivit Xinhua, în noiembrie, ei au ajuns în provincia Yunnan, unde o femelă a născut un pui și au stat pe loc timp de cinci luni, după care și-au reînceput călătoria, pe 16 aprilie.

Cu ajutorul unei drone, elefanții au fost observați având un moment de odihnă.

„Pe unele secțiuni de drumuri va fi restricționat temporar traficul și vom asigura condiții pentru ca elefanții să se deplaseze în liniște către destinația lor (n.n. – elefanții se îndreaptă acum spre rezervația din care au plecat în urmă cu 15 luni)”, a declarat un oficial pentru presa chineză, citată de The Guardian.

În cea mai recentă actualizare a călătoriei, autoritățile au spus că turma de elefanți asiatici sălbatici a ajuns într-o pădure de lângă localitatea rurală Xiyang, în Yunnan, la aproximativ 90 km sud-vest de orașul Kunming.

Luni, peste 410 de angajați din servicii de urgență, 374 de vehicule și 14 drone au fost desfășurate în zona în care se află elefanții. Oamenii le-au dus animalelor mai mult de două tone de hrană și au luat din nou măsuri pentru a-i ține la distanță de zonele locuite.

O aventură cât o viață