Sari la conținut
Home » O adevărată „piscină” în natură! Imagini superbe din Parcul Național Grădiștea Muncelului

O adevărată „piscină” în natură! Imagini superbe din Parcul Național Grădiștea Muncelului

O adevărată „piscină” în natură! Imagini superbe din Parcul Național Grădiștea Muncelului.

Imaginile au fost publicate pe pagina oficială de Facebook a Romsilva!

O cameră amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure a Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina a surprins imagini cu totul impresionante! În centrul atenției se află o mică „piscină” naturală, care este intens utilizată de mai mulți cerbi și urși.

Aflat în Munţii Şureanu, Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina se remarcă prin peisajul aparte creat în mii de ani de interacţiunea omului cu natura. Aici se regăsesc numeroase specii protejate de floră şi faună, sate în care tradiţiile se păstrează încă vii, precum şi monumente istorice de o valoare deosebită.

Primul urs s-a relaxat până când a fost surprins de un urs mai mare, așa că a părăsit rapid locul, după cum arată imaginile video.

„Un urs care se bălăcea liniștit într-o baltă s-a retras grăbit când și-a făcut apariția un urs mult mai puternic, dornic și el să se desfete în apa rece”, au scris reprezentanții în mesajul care însoțea clipul video.

O adevărată „piscină” în natură!

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva. Are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, în județul Hunedoara, în zona Munților Șureanu.