De 498 Vizualizari

Numarul trasurilor cu cai din Central Park/New York va fi redus la jumatate

Activitatea este considerata cruda fata de animale

Numarul trasurilor cu cai din faimosul Central Park din New York va fi redus cu aproape 50% sub auspiciile unui acord semnat intre autoritati si cei care ofereau aceste plimbari, a anuntat consiliul municipal al orasului.

central1

Potrivit AFP, preluata de Agerpres, anuntul survine in contextul in care, in urma cu doi ani, primarul orasului, Bill de Blasio, a promis ca va pune capat acestei activitati, considerata cruda fata de animale.

Acordul, care va intra in vigoare in luna iunie, cu o perioada de implementare de trei ani, prevede initial reducerea numarului de trasuri autorizate de la 180 la 110 pana la sfarsitul acestui an, apoi numarul trasurilor trebuie sa ajunga la 95, atunci cand se vor deschide grajdurile din Central Park. Acestea vor oferi adapost celor 75 de cai folositi la trasuri, interzicand astfel de facto ca animalele sa se deplaseze pe strazile din Manhattan.

central2

De asemenea, conform aceleiasi intelegeri, pana in octombrie 2018 grajdurile trebuie sa fie gata sa gazduiasca in Central Park 68 de trasuri si 75 de cai.

Asociatia de protectie a animalelor NYClass, una dintre organizatiile care militeaza pentru interzicerea acestor plimbari cu trasura, extrem de populare printre turistii si indragostitii care se plimba in Central Park, a strans peste 35.800 de semnaturi intr-o petitie on-line care denunta aceasta activitate drept una „cruda, inumana si periculoasa”.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X