Sari la conținut
Home » Nu mai dați asta animalului dumneavoastră de companie, îi face rău

Nu mai dați asta animalului dumneavoastră de companie, îi face rău

Din dorința de a ne răsfăța animalul nostru de companie îi oferim diverse alimente, de cele mai multe ori cele din dieta umană, fără să ne dăm seama cât de mult rău putem provoca.

Din păcate, există un animal foarte comun și iubit în țara noastră care nu poate suporta dulciurile, deși mulți dintre noi i le oferă. Este vorba despre pisică, pentru care deserturile pot fi chiar fatale!

NU cedați cerșitului pisicii, puteți să îi faceți rău

Fiecare dintre noi cedează ușor la cerșitul micilor feline și le lăsăm să guste diferite preparate care sunt, în mod obișnuit, dedicate oamenilor. Însă, deși avem cele mai bune intenții, adevărul rămâne că putem cauza daune extrem de mari sănătății animalelor noastre, dacă nu suntem bine familiarizați cu dieta acestora! Iar în cazul pisicilor, dulciurile pot avea chiar și efecte letale!

sursă foto: lovetoknowpets.com; pisica caută hrană
sursă foto: lovetoknowpets.com; pisica caută hrană

Medicii veterinari ne spun că pisicile nu au capacitatea biologică de a simți gustul dulce, iar dacă sunt hrănite cu asemenea alimente, chiar în cazurile în care nu mor chiar atunci, pot dezvolta probleme grave de sănătate, pe termen lung.

Astfel, conform medicilor veterinari, vederea pisicilor poate fi afectată grav dacă le lăsăm să mănânce dulciuri, iar în cele mai grave cazuri, pot avea parte de o creștere rapidă a tensiunii arteriale, lucru ce poate duce la stop cardiac, iar astfel, la moarte.

Riscuri enorme de sănătate pentru pisicile care mănâncă dulciuri

Dacă consumul de dulciuri continuă pe termen mai lung, animalele noastre de companie pot chiar dezvolta diabet zaharat, precum și probleme serioase cu pancreasul. După cum ne putem imagina, aceste probleme vor duce la o scădere serioasă a speranței lor de viață, cât și la o mulțime de facturi la medicul veterinar, deoarece vor avea nevoie de tratamente.

Pe lângă aceste boli, va crește și riscul de obezitate, care împreună cu problemele naturale cauzate de dulciuri pisicilor, va slăbi enorm inima animalului vostru de companie. Nici sistemul lor imunitar nu rămâne neatins de efectele distructive ale dulciurilor, el scăzând destul de mult, lucru ce vă va slăbi pisica.