Sari la conținut
Home » Nu ignora respirația urât mirositoare a pisicii tale. Elimină aceste motive înainte să mergi la medicul veterinar

Nu ignora respirația urât mirositoare a pisicii tale. Elimină aceste motive înainte să mergi la medicul veterinar

La fel ca și oamenii, pisicile pot dezvolta probleme de sănătate orală, așa că este înțelept să țineți sub observație dinții și gingiile pisicii și să alertați medicul veterinar dacă credeți că ceva ar putea fi în neregulă.

Dar, deși s-ar putea să credeți că trebuie să vă uitați doar la aspectul fizic al gurii pisicii dumneavoastră pentru a determina dacă ar putea exista o problemă, mai este ceva de luat în considerare: mirosul respirației animalului de companie.

Respirația urât mirositoare a pisicii: Cauze

Sigur, respirația urât mirositoare a pisicii ar putea fi cauzată de alimentele pe care îi place să le mănânce, dar există cazuri în care acest lucru ar putea fi un simptom al unei probleme de sănătate.

Așadar, chiar dacă nu ar trebui să te aștepți ca respirația pisicii tale să miroasă mereu a proaspăt sau să fie inodoră, dacă pisica ta are halitoză, sau respirație cronică proastă, extrem de urât mirositoare și puternică, este o idee bună să o duci să fie examinată de un veterinar pentru a exclude afecțiunile de sănătate care stau la baza ei.

Acest lucru nu numai că vă va oferi liniște sufletească și răspunsurile pe care le căutați, dar ar putea fi și primul pas pentru ca pisica să primească tratamentul de care are nevoie dacă se descoperă o problemă.

Cauze pentru care pisica ta are o respirație urât mirositoare

Mai jos sunt câteva dintre motivele pentru care nu ar trebui să ignori respirația urât mirositoare a pisicii tale sau să crezi că este doar rezultatul a ceea ce mănâncă. Dacă respirația pisicii tale are un miros cu adevărat ofensator, există mai multe cauze care ar putea fi de vină, iar acestea includ:

Boala parodontală, răni bucale, afte bucale; Alimente sau alte obiecte blocate între dinții pisicii dumneavoastră sau sub gingii; Boală de ficat sau blocaj intestinal; Boală de rinichi (dacă respirația pisicii dumneavoastră are un miros asemănător cu cel al urinei); Afecțiuni respiratorii, cum ar fi rinita; Sinuzită, faringită, amigdalită; Probleme gastrointestinale; Afecțiuni ale pielii; Traumatisme orale; Tulburări metabolice, cum ar fi diabetul (dacă respirația pisicii dumneavoastră miroase dulce); Infecție virală, fungică, bacteriană; Cancer

După cum puteți vedea, există o gamă largă de afecțiuni care pot avea un impact asupra modului în care miroase respirația pisicii dumneavoastră. Așadar, dacă ați presupus că respirația urât mirositoare este cauzată doar de probleme la nivelul gurii, este important să realizați că diverse probleme din alte zone ale corpului ar putea fi, de asemenea, de vină.

Când trebuie apelat medicul veterinar

Cu aceste informații în minte, devine clar că respirația urât mirositoare nu ar trebui doar ignorată. În schimb, este un lucru despre care ar trebui să discutați cu medicul veterinar, indiferent dacă sunt sau nu prezente alte simptome.

De asemenea, după cum puteți vedea din lista de mai sus, diferite afecțiuni pot afecta modul în care miroase respirația pisicii dumneavoastră. De exemplu, un miros asemănător cu cel de urină ar putea fi un semn de boală renală, în timp ce un miros dulce poate indica diabet.

Din nou, consultarea unui medic veterinar este cea mai bună modalitate de a obține răspunsurile de care aveți nevoie.

Boala parodontală: Cea mai frecventă cauză a respirației urât mirositoare

Deși există diverse probleme de sănătate care ar putea cauza ca o pisică să aibă respirație urât mirositoare, boala parodontală este una cu care s-ar putea să fiți deja familiarizați. Și s-ar putea să fi citit sau să fi auzit despre pisici care au fost diagnosticate cu probleme la dinți și gingii, deoarece acest lucru este destul de comun.

Vestea bună este că există măsuri pe care le puteți lua pentru a ajuta la reducerea șanselor de apariție a bolii parodontale și pentru a împiedica respirația urât mirositoare a pisicii dumneavoastră.

Boala parodontală ar putea fi evitată. Cu toate acestea, dacă pisica dumneavoastră dezvoltă această boală, ar putea ajunge să sufere foarte mult și gura ei s-ar putea infecta sau ar putea ajunge să piardă dinți sau să necesite extracții dentare de către medicul veterinar.

Iar atunci când apar infecții în gură, acestea s-ar putea răspândi la alte organe, cauzând probleme și în alte părți ale corpului. Așadar, acesta este un lucru care trebuie luat în serios și puteți lucra cu medicul veterinar pentru a obține sfaturi și sfaturi despre cum să aveți cea mai bună grijă de gura pisicuței dumneavoastră.

Veste bună: nu este întotdeauna grav

Chiar dacă este important să știi că respirația cronică urât mirositoare ar putea fi un semn de boală la pisicuța ta, este, de asemenea, important să reții că nu fiecare caz de respirație urât mirositoare va indica faptul că există o problemă de sănătate de vină. De exemplu, dacă pisica ta a mâncat recent mâncare care are un miros puternic, te poți aștepta ca respirația ei să fie mai puternică în consecință.

Cu toate acestea, dacă animalul de companie are o respirație vizibil proastă în mod constant, luați în considerare posibilitatea de a o duce la veterinar pentru a fi verificată. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că îi puteți oferi pisicii dumneavoastră remediul adecvat, fie că este vorba de medicamente sau de un tratament dentar, pentru a ajunge la sursa problemei și a o rezolva.

Cel mai bun mod de a afla exact ce anume cauzează respirația ofensivă a pisicii dumneavoastră este să o duceți la medicul veterinar pentru o examinare amănunțită. Va determina dacă este vorba de o boală parodontală care ar putea necesita o curățare profesională și îngrijire la domiciliu sau dacă există o problemă de fond mai gravă care este de vină, potrivit petguide.com.