Negrito nu a rezistat în fața noului virus! Cercetătorii spanioli au raportat primul caz al unei pisici infectate cu noul coronavirus în Spania. Este cel de-al şaselea caz din lume, relatează vineri agenţia EFE.Centrul pentru Investigarea Sănătăţii Animalelor (CReSA) au raportat că pisica suferea şi de o problemă cardiacă şi a trebuit să fie eutanasiată, scrie dcnews.ro.Negrito trăia alături de o familie în cadrul căreia mai multe persoane erau diagnosticate cu COVID-19. Pisica a fost adusă la un spital veterinar având dificultăţi de respiraţie, temperatură rectală ridicată, un nivel foarte redus al trombocitelor şi insuficienţă cardiacă, astfel că s-a decis eutanasierea ei.Necropsia a relevat prezenţa materialului genetic (ARN) al virusului SARS-CoV-2 în diverse mostre extrase, deşi încărcătura virală era redusă.

„Oamenii pot transmite noul coronavirus pisicilor”

Joaquin Segales, cercetător la CReSA din Catalonia, unde a fost descoperit acest caz, spune că oamenii pot transmite noul coronavirus pisicilor, care sunt victime colaterale ale acestei boli.„Calea predominantă de transmitere a COVID-19 este de la om la om şi capacitatea felinelor de a transmite boala este neglijabilă, adică ele nu joacă un rol semnificativ în epidemiologia bolii”. El a spus că este aproape sigur că oamenii au infectat pisica şi nu invers.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da