De 1426 Vizualizari

Nara, orasul plin de caprioare

 

Nara este casa unei populatii de peste 1.000 de caprioare Sika, care pot calatori libere prin oras.

nara2

Nara este capitala prefecturii Nara si se afla la sud de Kyoto, la mai putin de doua ore de la Tokyo, cu trenul. Este un oras frumos plin de temple, altare si ruine antice, si se mandreste cu una dintre cele mai mari cladiri din lemn din lume si una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha cunoscute. Intre 710-784, Nara a servit drept capitala a Japoniei. Astazi, acest oras de 370.000 de locuitori adauga si aproximativ 1.200 de caprioare si cerbi.

nara3

Potrivit folclorului local, o zeitate numita Takemikazuchi a venit in Nara, cu un cerb alb, pentru a actiona in calitate de protector, si, ca urmare a acestei legende, in ultimii 1.300 de ani, in Nara, cerbii si caprioarele sunt considerate animale sacre si divine. Uciderea lor era considerata infractiune capitala si pedepsita cu moartea, pana in 1637, cand s-a inregistrat ultima astfel de incalcare a legii.

nara4

Dupa al doilea razboi mondial, statutul caprioarele si al cerbilor a fost schimbat din sacre in comori ale patrimoniului national si, evident, sunt protejate ca atare.

nara5

Animalele sunt concentrate, in mare parte, in interiorul Parcului Nara, habitatul lor principal, dar sunt intalnite, in turne, si pe strazi. Pentru hranirea lor de catre turisti, o companie a fabricat biscuiti speciali ce pot fi cumparati de la automatele de pe strazi, alte alimente fiind interzise.

nara6

„Nara este orasul meu natal, nu este neobisnuit sa vezi Sika peste tot in oras. Le vad de multe ori in gradina mea, pe timp de noapte. Suntem destul de mandri si ne simtim protejati de cerbii si caprioarele noastre, aici, in Nara!”, a declarat un localnic.

nara7

Foto: amusingplanet.com

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X