Sari la conținut
Home » Mustăcioasele și pozițiile lor de somn inedite. Pisica ta cum își face siesta?

Mustăcioasele și pozițiile lor de somn inedite. Pisica ta cum își face siesta?

Pisicile au pus stăpânire pe internet și nimic nu pare să stârnească mai multă uimire decât o mustăcioasă care doarme și se bucură de soare și somn. Având în vedere că pisicile dorm până la 16 ore pe zi, există suficient timp pentru a le surprinde în timp ce ațipesc în locuri ciudate.

Ne-am văzut pisicile făcând lucruri ciudate în somn, cum ar fi să alerge sau să se năpustească cu picioarele în aer, dar este aproape mai amuzant să le găsim adormite într-o poziție ciudată. Poate că nouă nu ni se pare odihnitor, dar animalele de companie au cu siguranță propriile aranjamente ciudate de somn. Dacă aveți nevoie de o pauză de la rutina zilnică, aruncați o privire la aceste poziții amuzante de somn ale pisicilor.

pisicuță care doarme într-o poziție nefirească
pisicuță care doarme într-o poziție nefirească; sursă foto: shutterstock

Prin natura lor, pisicile se ascund, iar instinctul lor este să găsească un adăpost și să se protejeze de prădători. De aceea, s-ar putea să le găsești pitite într-un spațiu închis, cum ar fi o cutie sau o chiuvetă. De asemenea, s-ar putea să se ghemuiască pentru a se încălzi sau să zgârie cartonul între două vise. Cât despre motivul pentru care le place să se înghesuie într-un spațiu mult prea mic, încă nu am primit un răspuns de la ele.

Cu alte animale de companie

Nimic nu este mai bun decât să îți vezi copiii cu blană cum se cuibăresc împreună. Puncte în plus dacă aveți un amestec de rase în bălăceala de îmbrățișare.

sursă foto: pawtracks.com
pisicuțe care dorm; ; sursă foto: pawtraks.com

La fel ca oamenii, animalele noastre de companie adoră să facă acest lucru pentru confort și căldură, dar s-ar putea să aibă și un element de siguranță în număr. Indiferent de asta, este mega drăguț să ne găsim pisicuțele dormind împreună.

Pisica doarme sub o pătură

Nu confundați cuverturile ca fiind doar pentru oameni și pisicile noastre vor să se înfășoare într-o pătură de siguranță. Deși acest lucru poate mări factura de curățare uscată, puteți compensa prin câteva fotografii cu pisica care arată deosebit de drăguț.

sursă foto: pawtracks.com
pisicuță care își face siesta sub o pătură; sursă foto: pawtracks.com

Nu uitați că s-ar putea să vă caute mirosul, așa că aproape sigur o veți descoperi pe plapuma preferată sau în grămada de rufe.

Pisica doarme pe spate

Ne întrebăm cum poate fi confortabil acest lucru, dar pisicile trebuie să aibă ceva, având în vedere cât de bine dorm toată ziua. Atunci când pisica ta este pe spate și are cumva de două ori lungimea ei obișnuită, poate fi momentul să-i faci o mică frecție pe burtă sau să-i pregătești jucăriile preferate pentru după somn.

sursă foto: pixabay.com
pisoiaș care doarme pe spate;sursă foto: pixabay.com

Pisicile care stau pe spate se simt în siguranță, așa că poți fi sigur că ești un părinte de companie excelent.

Pe burtă

Cu totul opusul somnului pe spate, ea poate, de asemenea, să-și încolăcească lăbuțele sub ea și să devină mai mică decât credeai că este posibil. De obicei, atunci când ne găsim pisicile în această poziție, înseamnă că nu dorm cu adevărat, ci doar se odihnesc.

motan care moțăie; sursă foto: pethelpful.com
motan care moțăie; sursă foto: pethelpful.com

Cu toate acestea, este cu siguranță un mod amuzant de a le surprinde în flagrantul unui somn fals. Ele ar putea fi pe cale să adoarmă sau să se gândească leneș la următorul lor loc de somn.

Încolăcit

Nu vă recomandăm să imitați această poziție, dar pare să funcționeze pentru prietenii noștri blănoși. O mulțime de animale de companie dorm cu nasul în spate pentru că le protejează. De asemenea, s-ar putea să o ajute pe pisicuța ta să se încălzească, conservându-și căldura corporală.

o pisicuță „contorsionată”; sursă foto: pawtracks.com
o pisicuță contorsionată; sursă foto; pawtracks.com

De cele mai multe ori, ea încă vrea să te duci să o scarpini surprinzător pe cap, chiar dacă urechile ei ar putea fi greu de găsit.

În paturile noastre

A deveni părinte de animale de companie înseamnă o viață întreagă de împărțire a patului. În ciuda dimensiunilor lor relativ mici, pisicile noastre ocupă o cantitate surprinzătoare de spațiu atunci când se cuibăresc cu noi. Cu siguranță se vor bucura să se dubleze pentru a se încălzi și pentru a vă aminti de prezența lor în timp ce dormiți. Cine nu și-ar dori să fie trezit de gheruțele unei mustăcioase visătoare?

sursă oto: pawtracks.com
pisica doarme pe pat; sursă foto: pawtracks.com

Din păcate, s-ar putea să nu o poți ignora deloc, deoarece pare să găsească întotdeauna cel mai puțin convenabil loc în pat sau pe perna ta. Imagini și informații extrase de pe platforma pawtracks.com.