Sari la conținut
Home » Mumii de animale, analizate în DETALIU! „Uneltele tehnologice de astăzi pot dezvălui trecutul îndepărtat”

Mumii de animale, analizate în DETALIU! „Uneltele tehnologice de astăzi pot dezvălui trecutul îndepărtat”

Mumii de animale, analizate în DETALIU! Cercetătorii britanici au realizat biopsia unor animale la mai bine de 2.000 de ani de la moartea lor? Cum a fost posibil? Datorită unei tehnologii de ultimă oră.

Cercetătorii britanici au „desfăcut digital” trei animale mumifiate din Egiptul antic, cu ajutorul scanării 3D de mare rezoluție.

Conform CNN, echipa de la Universitatea din Swansea, Țara Galilor, a disecat mumiile pentru a înțelege cum au trăit și cum au murit animalele acum mai bine de 2.000 de ani. Cercetările anterioare dezvăluiseră că mumiile erau un șarpe, o pasăre și o pisică, însă noi scanări la super-rezoluție au permis oamenilor de știință să analizeze în detaliu până și dinții animalelor.

Cele mai de ultimă oră tehnici de fotografiere

„Cu ajutorul micro-tomografiei computerizate , putem să facem biopsia acestor animale la mai bine de 2.000 de ani de la moartea lor, din Egiptul antic”, a spus conducătorul cercetărilor, Richard Johnston. „Acestea sunt cele mai de ultimă oră tehnici de fotografiere. Munca noastră arată cum uneltele tehnologice de astăzi pot dezvălui trecutul îndepărtat”.