Sari la conținut
Home » Motivele pentru care pisicile dorm pe stăpânul lor

Motivele pentru care pisicile dorm pe stăpânul lor

Din cuprinsul articolului

Motivele pentru care pisicile dorm pe stăpânul lor au suscitat interesul iubitorilor micilor feline. Au fost mai multe ipoteze din care cea acceptată este că pisicile se întind pe acea parte dureroasă sau cu probleme a corpului stăpânilor.

Pisicile sunt iubite pentru drăgălășenia lor și pentru faptul că, spre deosebire de câini, sunt ușor de îngrijit, nu au nevoie de plimbare și dresaj. Astăzi oamenii sunt atât de ocupați încât pur și simplu nu au timp pentru asta. În multe case, pisicile trăiesc ca membri ai familiei.

În mod curios, din nou, spre deosebire de câini, care dorm de obicei în același loc, pisicile nu dorm într-un singur loc, își schimbă des locul în care dorm. Pot dormi în locuri diferite. Uneori noaptea se mută din loc în loc de mai multe ori.

De ce pisicile dorm pe stăpânul lor?

Un motiv plauzibil pentru care pisicile dorm pe stăpânul lor este un atașament puternic față de stăpân. Dar există și o versiune conform căreia acesta este un fel de ajutor medical felin, așa cum am mai menționat. Se spune că pisica simte că ceva o rănește pe persoana sa iubită și, prin urmare, încearcă să încălzească acel loc pentru a reduce anxietatea și durerea omului. S-a crezut mult timp că pisicile au puteri vindecătoare.

sursă foto: dcnews.ro
sursă foto: dcnews.ro

Următoarea versiune este ezoterică. Se spune că animalele noastre de companie nu sunt doar „medici”, ci și extrem de sensibile la energia negativă. Cu alte cuvinte, iubitul stăpân se întoarce acasă, iar pisica, în loc să-l întâmpine cu bucurie și să se frece de picioare, pufnește și dă din coadă nemulțumită.

Acesta este cel mai mare semn de nemulțumire și iritare la animale. Stăpânul nu înțelege ce se întâmplă. Explicația este faptul că pisica simte că stăpânul aduce oboseală, iritare și probleme cu el în casă. Astfel, casa va fi plină de energie negativă. Și trebuie neutralizat imediat. Și pisica încearcă să se întindă pe ea sau foarte aproape de ea, pentru a nu permite energiei rea să se răspândească în toată casa.

Dacă pisica se asează pe spate, se zvârcolește constant si este oarecum nelinistită si usor zgârie pielea cu ghearele, specialistii spun că prezice o boală, așa că încearcă să avertizeze despre aceasta.

De asemenea, se spune că pisicile sunt capabile să prezică sarcina iminentă. Deci, dacă animalul se încăpățânează să doarmă pe burta stăpânei, este mai bine să mergeți la farmacie și să cumpărați un test de sarcină.

În ceea ce privește situațiile în care pisica doarme pe capul stăpânului, aceasta nu este o problemă de boală, ci de faptul că persoana este obosită, deprimată de ceva, poate în pragul depresiei sau a unei căderi de nervi. Și din nou, pisica simte acest lucru și cu postura sa încearcă să-i ofere calm, pace, relaxare.

Modul în care o pisică încearcă să ajute o persoană poate fi observat chiar și prin torsul ei liniștit. Oamenii cred adesea că ea își exprimă doar plăcerea. De fapt, își liniștește stăpânul prea stresat.