Sari la conținut
Home » De ce își schimbă pisicile brusc locul de dormit? Veterinarii vă explică motivele și când ar trebui să mergeți la consultație

De ce își schimbă pisicile brusc locul de dormit? Veterinarii vă explică motivele și când ar trebui să mergeți la consultație

Aproape toate pisicile sunt atrase de anumite zone ale casei și, uneori, este imediat evident de ce pisica ta alege un anumit loc pentru a se odihni. Știm că le plac locurile însorite, cutiile și cel mai incomod loc pe care îl pot găsi pe birourile noastre.

Poate vă întrebați de ce, atunci, aparent din capriciu, pisica dumneavoastră se va muta din locul ei de sus într-un alt loc din casă uneori departe de orice oameni sau de lumina soarelui. Probabil că nu vom ajunge niciodată cu adevărat la fondul problemei, dar există câteva motive pentru care felina ta alege o anumită zonă pentru patul ei.

De ce dorm pisicile în locuri ciudate?

Cu toții am dat peste pisicile noastre care dorm în locuri ciudate, înghesuite într-un colț, sus pe un raft, pe uscător. Ca și noi, pisicile caută confortul și siguranța. Multe dintre spațiile pe care le revendică pentru somnul lor sunt concepute pentru a imita locul în care ar fi putut dormi în sălbăticie. Un raft de cărți ia locul unui copac.

O cutie înlocuiește o peșteră. Aceste locații aduc în mod natural siguranță pentru animalul dvs. de companie atunci când este cel mai vulnerabil. Deoarece strămoșii pisicii nu vă aveau pe dumneavoastră acolo pentru a avea grijă de ei, au fost nevoiți să se folosească de împrejurimi pentru a se proteja.

Probabil că și pisica ta merge după confort în locul ei de somn. Senzația unei pături moi ar putea să-i amintească de grămada de pisicuțe în care a dormit probabil când era bebeluș. 

De aceea, s-ar putea să o găsiți înfășurată într-o plapumă dacă nu există alte animale de companie în jur cu care să se cuibărească. Din nefericire pentru tine, asta înseamnă că pisicile gravitează spre paturile și hainele noastre. Nu fiți surprinși dacă vă găsiți pisica în grămada de rufe. Tot ceea ce miroase ca tine este un joc corect pentru așternut în ceea ce o privește.

De ce doarme pisica mea în baie?

Animalele de companie adoră să ne urmărească prin casă, dar poate că ați intrat în baie pentru a vă spăla pe mâini și v-ați găsit pisica deja în chiuvetă. Ca o cutie, acest colț înghesuit se simte ca un mic bârlog pentru felina domestica. De asemenea, s-ar putea ca ea să se bucure de metalul rece sau de porțelan și poate să meargă să bea rapid, sorbind puțină apă din cadă sau de la robinet.

Pisicilor le plac băile pentru că au o mulțime de colțuri și crăpături pe care le pot explora și în care pot adormi. Pentru o pisică, o ușă închisă este o provocare, iar spațiul din spatele ei un loc instantaneu mai interesant. S-ar putea să aveți mai mult noroc lăsând ușa deschisă dacă doriți să o țineți afară.

Să nu uităm că, de multe ori, punem litiera pisicii noastre în baie. Chiar dacă pisica nu trebuie să iasă la toaletă, se va simți confortabil să doarmă în litiera ei sau în apropiere, deoarece îi este atât de familiară. Din nefericire, probabil că miroase, în mintea ei înseamnă că este teritoriul ei.

De ce se mută pisica mea dintr-un loc în altul?

La fel cum pisicuța caută un loc sigur pentru a dormi, crede că trebuie să se mute frecvent pentru a se proteja. Chiar dacă acum nu mai trebuie să își facă prea multe griji cu privire la prădători, pisica își păstrează instinctul de a schimba spațiile de dormit. De asemenea, pisicile se vor mișca pentru a-și ajusta corpul sau pentru a-și regla temperatura. Când i se face prea cald în locul ei la soare, se va muta în chiuveta răcoroasă. Când podeaua devine prea rece, ea va căuta patul tău.

Majoritatea pisicilor se mută frecvent dintr-un loc în altul este în natura lor. Dar dacă animalul de companie se mută mai mult decât de obicei sau manifestă un alt comportament îngrijorător, cum ar fi mersul pe jos neobișnuit, este timpul pentru o vizită la veterinar. Rareori, acest lucru poate fi un semn de disconfort mai grav și ar putea însemna că este bolnavă sau rănită.

Încercarea de a intra în mintea felinei tale pare imposibilă și probabil că nu vei ști niciodată exact de ce alege fiecare loc de dormit. Dar puteți fi sigur că, atunci când se mută brusc dintr-un loc aparent perfect într-o altă cameră, ea își urmează busola interioară a pisicii spre un loc mai confortabil. Informații culese de pe portalul pawtracks.com.