Sari la conținut
Home » Monștrii marini atacă vasele comerciale. Detalii la care nu te aștepți…

Monștrii marini atacă vasele comerciale. Detalii la care nu te aștepți…

Monștrii marini atacă vasele comerciale. Detalii la care nu te aștepți! Balenele ucigașe sunt mamifere extrem de inteligente, însă sunt cei mai de temutprădători ai oceanelor.

Mai multe bărci au fost avariate, iar un marinar s-a ales cu câteva vânătăi în urma unei întâlniri cu orcile, în largul coastelor Spaniei. Un ultim astfel de incident a fost înregistrat săptămâna trecută, când balenele ucigașe au atacat un yacht care se îndrepta spre Marea Britanie. Mamiferele marine au izbit vasul cu piepul, iar echipajului i-a fost imposibil să-și continue drumul.

Autoritățile maritime spaniole au emis mai multe alerte privind navigarea în zonele în care a fost observată prezența orcilor.

Oamenii de știință au declarat recent că nu își explică comportamentul lor care este „extrem de atipic și îngrijorător”.

Orcile sunt înspăimântătoare prin stratagemele de răzbunare deliberată de care sunt capabile

Precum haitele de lei, hiene sau lupi, orcile vânează în grup, alegând strategii deosebit de inteligente şi complexe pentru doborârea prăzilor. Nu se sfiesc deloc să atace chiar balenele mari, pe care le atacă din mai multe unghiuri diferite pentru a le reteza orice cale de scăpare sau de ripostă.

Dacă însă le-au fost ucişi puii sau perechile, orcile devin de-a dreptul înspăimântătoare prin stratagemele de răzbunare deliberată de care sunt capabile. Există în această direcţie, numeroase relatări credibile despre răzbunările unor orci care au scufindat vase mici de pescuit, au băgat teroarea în porturi de pescari, interzicând de-a dreptul accesul vaselor de pescuit în larg.

În ciuda înfăţişării şi reputaţiei lor teribile, balenele ucigaşe nu au atacat niciodată în mod deliberat oamenii. Din contră, există cazuri care par incredibile, dar sunt perfect adevărate în care grupuri de balene ucigaşe au salvat oameni în momentul când au fost atacaţi de rechini.

Etichete: