Sari la conținut
Home » Misterul a fost deslușit. De ce egiptenii antici le ofereau zeilor păsări

Misterul a fost deslușit. De ce egiptenii antici le ofereau zeilor păsări

Misterul a fost deslușit. De ce egiptenii antici le ofereau zeilor păsări

Cum au ajuns milioane de păsări sălbatice și nedomesticite să fie îngropate alături de egiptenii antici? Nu a fost clar dacă păsările erau crescute special cu același scop, cum era cazul pisicilor. Misterul a fost deslușit.

În urma unor cercetări, oamenii de știință au reușit să demonstreze că păsările erau sălbatice, trăind în natură înainte să îngropate.

Dar cum au reușit egiptenii antici să prindă atâtea păsări?

„Este o dezbatere intensă. Dacă aceste păsări erau crescute la scară industrială acest lucru ar fi avut un impact economic semnificativ, însă dacă erau vânate asta ar fi însemnat o povară ecologică masivă pentru populația păsărilor”, au scris cercetătorii.

Specialiștii au reușit să deslușească misterul cu ajutorul oaselor și obiceiurilor alimentare ale păsărilor. De asemenea, oamenii de știință au analizat fășii îmbălsămate de la 20 de ibiși și alte păsări ce erau depuse la Musée des Confluences din Lyon.

Astfel, studiul sugerează că păsările de pradă migrau în mod regulat în afara Văii Nilului, acolo unde ibișii erau cel mai probabil o populație locală permanentă însă se mai deplasau în jurul zonei în căutare de hrană maim ult decât egiptenii care le mumificau.

Totodată, cercetătorii au descoperit că egiptenii antici aveau o rețea amplă de vânătoare.

Totodată, cercetătorii au descoperit rămășițe de păsări la diferite stadia din viață, ceea ce indică faptul că erau crescute în captivitate într-un fel. Această practică este menționată și în unele scrieri de la acea vreme.

Pe de altă parte, există dovezi în picturile egiptene antice care arată păsări vânate în sălbaticie, iar un studiu din 2019 a sugerat că acestea erau păsări migratoare care au fost la un moment dat domesticite, însă pentru scurt timp, potrivit Science Alert.

Păsările erau sălbatice

Așadar, oamenii de știință au concluzionat că egiptenii aveau o rețea amplă de vânătoare având în vedere că au prins milioane de astfel de păsări de pradă și ibiși.