Sari la conținut
Home » Miracol în Turcia! După 25 de zile un terrier a fost găsit în viață

Miracol în Turcia! După 25 de zile un terrier a fost găsit în viață

sursă foto: duvarenglish.com

Incredibil, cine ar mai fi crezut că la 25 de zile de la cutremurul din Turcia echipele de salvare vor mai găsi viață sub dărâmături. Însă, salvatorii au scos un câine în viață de sub ruine, la 25 de zile după cutremurele puternice care au lovit regiunea de sud-est a Turciei pe 6 februarie.

În timp ce echipele Autorității pentru dezastre și situații de urgență (AFAD) începuseră lucrările de îndepărtare a molozului de pe una dintre clădirile prăbușite, au auzit o voce.

Câinele terrier care a rezistat 25 de zile sub dărâmături

În urma operațiunii de salvare, echipele au ajuns la patrupedul din rasa terrier care a reușit să rămână în viață în toate aceste zile datorită faptului că avea hrană în zona în care era blocat. Ulterior, patrupedul a fost trimis la o clinică veterinară pentru un control. Salvarea a avut loc în districtul Antakya din Hatay.

Din păcate, în timpul eforturilor de căutare, echipele AFAD au găsit și cadavrul unei persoane despre care se crede că ar fi proprietarul câinelui .De asemenea, un alt câine pe nume Alex este din nou în siguranță, după ce a supraviețuit 22 de zile prins în dărâmăturile provocate de recentele cutremure din Turcia.

„Să supraviețuiești 22 de zile în acea gaură fără să mănânci sau să bei nimic este cu adevărat un miracol”, a declarat Osman Polatsaid, un salvator de animale din Haytap, pentru agenția turcă de știri Anadolu, citată și de USA Today.

Din păcate, nu toți sunt la fel de norocoși ca Alex. „Sunt o mulțime de animale blocate în interiorul dărâmăturilor, multe dintre ele sunt prinse de mult timp”, a declarat Zinnet Patan, un salvator în vârstă de 49 de ani, pentru site-ul Haytap, citat de duvarenglish.com.

Câinii nu sunt doar salvați ci și salvatori

Reamintim că un puternic dezastru natural a lovit Turcia și Siria vecină în dimineața zilei de 6 februarie. Cutremurul a luat viața a peste 40 de mii de persoane. Salvatorii continuă să curețe dărâmăturile.

Câinii nu sunt doar salvați în Turcia, ci și ajută la salvări. La 8 februarie, Mexicul și-a trimis iubita echipă de câini de căutare și salvare în Turcia pentru a ajuta la eforturile de recuperare. Echipa canină și-a găsit faima internațională în 2017 pentru munca lor eroică în urma cutremurului de la Pubela.

O echipă de salvatori și medici veterinari de la Humane Society International a sosit în Antakya, Turcia, la scurt timp după cutremurul din 6 februarie și replicile sale puternice. De asemenea, grupul îi ajută pe localnici să își găsească animalele de companie printre clădirile prăbușite din oraș, o misiune care nu s-a oprit nici când zona a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe 20 februarie.

„În fiecare zi aici, echipa noastră pleacă în căutarea animalelor în cele mai afectate zone. Aducem înapoi câini și pisici salvate care suferă de tăieturi, vânătăi, malnutriție, deshidratare și infecții. Lucrăm cu o echipă extraordinară de veterinari și voluntari locali într-un cort spital veterinar de campanie, iar apelurile de ajutor continuă să vină”, a declarat Kelly Donithan, directorul HSI pentru răspunsul la dezastrele cu animale, într-o declarație obținută de PEOPLE.

Donithan a adăugat că proprietarii de animale de companie forțați să fugă din zonă din cauza distrugerilor sunt îngrijorați pentru animalele lor de companie. Directorul știe că animalele ar putea fi încă în viață, deoarece salvatorii continuă să audă lătrături și mieunatului venind din clădirile distruse.