Sari la conținut
Home » Asigurarea pentru animale de companie. Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a-ți cumpăra o asigurare pentru câinele sau pisica ta

Asigurarea pentru animale de companie. Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a-ți cumpăra o asigurare pentru câinele sau pisica ta

Asigurarea pentru animale de companie poate fi utilă în cazul în care animalul dumneavoastră de companie are o problemă medicală neașteptată.

Polițele standard de asigurare pentru animale de companie acoperă doar accidentele și bolile – nu și îngrijirea preventivă de bază, cum ar fi controalele de rutină.

Costurile legate de deținerea unui animal de companie se pot ridica rapid. Dacă dețineți un câine sau o pisică, cheltuielile pentru sănătatea și bunăstarea lor pot ajunge la o sumă de cel puțtin 5.000 de lei sau mai mult pe an.

Dincolo de aceste costuri de bază, cheltuielile neașteptate la medicul veterinar pot scăpa de sub control.

O modalitate de a acoperi aceste costuri este un plan de asigurare pentru animale de companie. Iată ce acoperă o poliță standard și vedeți dacă merită să plătiți taxa lunară.

Ce reprezintă asigurarea pentru animale de companie?

Asigurarea pentru animale de companie este un acord financiar între proprietarul unui animal de companie și o companie de asigurări.

Veți face plăți lunare de primă, iar compania de asigurări va plăti anumite servicii veterinare.

Într-o poliță de asigurare standard pentru animale de companie, controalele de rutină și îngrijirea preventivă nu sunt acoperite.

Asigurarile pentru animale de companie nu reprezintă încă un produs foarte popular la noi în țară. Această poliță trebuie privită de către iubitorii de animale ca o orice altă asigurare făcută în numele unui membru al familiei.

Pe langă acoperirea riscului de deces se acoperă și îngrijirile medicale în caz de boală sau accident, potrivit asigurari-sanatate.ro.

În plus, există adesea limite de poliță privind suma totală pe care o va plăti compania de asigurări. Important: Dacă animalul dumneavoastră de companie are deja probleme grave de sănătate, s-ar putea să fie prea târziu pentru a cumpăra o asigurare pentru animale de companie.

De obicei, se va solicita să plătiți în avans cheltuielile veterinare și să trimiteți o copie a facturii către compania de asigurări pentru rambursare.

Unele polițe oferă rambursarea integrală a costurilor medicale acoperite, în timp ce altele acoperă un anumit procent din costul total sau o anumită sumă pentru anumite afecțiuni sau proceduri. Majoritatea impune o limită anuală sau pe viață.

Asigurarea pentru animale prevede acoperirea daunelor produse speciilor de animale comune și de rasă deținute de asigurat, prin acordarea de despagubiri partiale, totale sau in caz de boala, într-un maximum de zile specificat de asigurator de la depunerea documentatiei complete.

Tipuri de polițe de asigurare pentru animale de companie

Riscul de accidente provocate de: incendiu, trasnet, explozie, cutremurul de pamant, furtuna, inundația, avalansa de zapada, prabusire/alunecare de teren, inundatii din ploi, asfixierea, inecul, loviturile sau raniri subite, caderea unor corpuri, lacerații, arsura, intepatura de insecta, interventia chirurgicală de urgență, ingerarea de corpuri străine, accidente de mașină, otrăvire, rupturi de ligamente.

Accident și boală: Pe lângă acoperirea împotriva accidentelor, această „poliță completă” acoperă boli neașteptate, cum ar fi cancerul, infecțiile și problemele digestive, atât timp cât acestea nu sunt legate de o afecțiune pe care animalul dumneavoastră de companie o avea înainte de achiziționarea poliței. Bolile, accidentele care au drept efect moartea sau sacrificarea de necesitate a animalelor

Bunăstare: Polițele de asigurare pentru îngrijirea bunăstării costă de obicei o taxă suplimentară și includ vaccinări, depistări timpurii și îngrijire dentară, acest tip de asigurare este des întâlnit în străinătate.

Cât costă asigurarea pentru animale de companie?

Ca și în cazul altor tipuri de asigurări, companiile stabilesc primele de asigurare pentru animale de companie pe baza factorilor de risc unici asociați cu animalul dumneavoastră de companie. În medie, proprietarii de câini tind să plătească mai mult decât proprietarii de pisici. Iar o acoperire mai largă duce la o poliță mai scumpă.

„Asigurarea pentru animale de companie seamănă foarte mult cu asigurarea de sănătate pentru oameni, în sensul că diferite polițe vor acoperi lucruri diferite în funcție de costuri, riscuri presupuse, condiții preexistente etc.”, spune Gary Richter, expert în sănătate veterinară la Rover, o platformă care ajută oamenii să găsească îngrijitori de animale de companie și plimbători de câini.

Sfat rapid: Atunci când cumpărați o asigurare pentru animale de companie, nu ezitați să cereți oferte de la mai multe companii. Comparați prețurile și polițele pentru a o identifica pe cea mai potrivită pentru nevoile animalului de companie, cât și ale dumneavoastă.

Costul procedurilor comune de îngrijire a animalelor de companie

Costul îngrijirii animalelor de companie variază foarte mult în funcție de locul în care locuiți și de costurile veterinare din zona dumneavoastră. Desigur, cheltuielile pe care le veți avea vor varia și în funcție de animalul dumneavoastră de companie.