De 1596 Vizualizari

MINUSCUL! Cel mai mic cameleon din lume are doar 16 mm!

Cea mai mica specie de cameleon din lume traieste pe o insula mica de langa Madagascar. Potrivit livescience.com, preluat de cunoastelumea.ro, micuta reptila, cunoscuta sub numele de Brookesia Micra, atinge o lungime de 16 milimetri fara coada si circa 29 mm daca coada se intinde. Potrivit studiilor, specia minuscula s-a desprins dintr-o alta specie de cameleon pitic, prezenta in Madagascar, in urma cu milioane de ani.

Brookesia-micra2

Cameleonul minuscul nu este singura specie pitica descoperita pe aceasta insula de oamenii de stiinta: au fost identificate alte trei specii de astfel de reptile pigmeu. Singuratic, cameleonul traieste in copaci, dar este capabil sa alerge rapid in cazul in care este amenintat. Adaptat la viata arboricola si la vanatoarea de insecte, cameleonul are corpul puternic comprimat lateral, iar degetele picioarelor sunt orientate in doua laturi opuse, formand un cleste, cu care se prinde de ramurile copacilor.

Brookesia_micra 1

Aproape jumatate din speciile de cameleoni de pe pamant traiesc in insula Madagascar (Africa). Aceasta comunitate de cameleoni este cea mai mare din lume, fiind unica si prin faptul ca numara 59 de specii diferite, care nu se gasesc decat in Madagascar.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X