2953 Vizualizari

Minunatul Labrador Retriever sau “cainele Sf. Ioan”

Labradorul Retriever, cunoscut si sub denumirea de “cainele Sf. Ioan” – este o rasa de caini originara din Canada.

Acest patruped era folosit de pescari la prinderea pestelui deoarece Labradorul este o rasa de caini carora le place sa se scalde in apa si sa inoate. Dupa cum si spune numele „retriever” este si un caine de aport.

Potrivit wikipedia.ro, Labradorul Retriever isi are originile in provincia canadiana Newfoundland, fiind un caine de aport, iar mai tarziu, dupa antrenarea acestuia a fost folosit si pentru vanatoare. Pescarii il foloseau pentru aducerea spre tarm a plaselor in care era prins pestele. Labradorul Retriever a ajuns pentru prima data in Europa, in Anglia, la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind adus de vasele pescaresti portugheze. Conform altei teorii, aceasta rasa a fost adusa cu mult inainte in Portugalia, teorie intarita si de faptul ca “labrador” in limba portugheza inseamna „muncitorul campului, al pamantului”.

Datorita acestor calitati deosebite ale rasei, numerosi aristrocrati au detinut exemplare de Labrador. Printre primii posesori din Anglia s-a aflat si colonelul Peter Hawker, iar mai prin anii 1860 un numar mare de aristrocrati aveau astfel de caini, Labradoul devenind rapid preferatul iubitorilor de animale.

Labradorul Retriever a fost recunoscut ca rasa de Asociatia Chinologica Britanica in 1903.

Fiind un caine nepretentios, Labradorul nu necesita o ingrjire atenta. Trebuie insa periat de 3 ori pe saptamana si curatat in urechi la fiecare sfarsit de saptamana.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X