Sari la conținut
Home » Masacru în Dubai: Brigitte Bardot se implică în demersul declanșat de șeicul Dubaiului

Masacru în Dubai: Brigitte Bardot se implică în demersul declanșat de șeicul Dubaiului

Masacru în Dubai: Brigitte Bardot îi cere șeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum să oprească exterminarea animalelor fără stăpân!

Autoritățile din Dubai sunt responsabile pentru moartea violenta a animalelor fără stăpân. Brigitte Bardot semnalează mai multe cazuri în care adevarate ”vânatori” de animale fără stăpân au fost organizate, acestea având ca finalitate extermina sau abandonarea lor în deșert.

În acest context, Brigitte Bardot, actriță de cinematograf, fostă sex simbol al anilor ’60, a făcut apel la Alteța sa șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum să oprească acest masacru.

Redăm mesajul transmis de Brigitte Bardot către șeicul Dubaiului: „Vă rog să puneți capăt acestor colecții”:

Înălțimea Voastră,

Sunt absolut îngrozită să aflu că municipalitatea din Dubai curăță străzile de animale fără stăpân, capturează pisici din colonii – multe sterilizate și identificate – pentru a le extermina sau a le abandona în deșert sau în zone neprielnice în care multe animale vor fi condamnate la moarte.

Cum se poate întâmpla o astfel de acțiune într-o țară care se mândrește cu modernitatea exemplară? Cum poate Excelența Voastră, ale cărei poezii denotă un suflet sensibil, să permită luarea unor măsuri atât de crude și complet lipsite de sens, deoarece uciderea nu a fost niciodată o soluție pentru gestionarea animalelor. Singura metodă responsabilă, etică și durabilă este sterilizarea și educația pentru promovarea adopțiilor, precum și aplicarea legilor care există deja în țara dvs. care pedepsesc neglijarea și abandonul.

Se pare că Târgul Mondial din 2021 este unul dintre motivele acestui program de exterminare. Credeți în sacrificarea a mii de vieți pentru a câștiga o bună reputație pentru curățenie sau, dimpotrivă, nu este mai bine să arătați lumii că Emiratele Arabe Unite are inimă, etică și o politică animală responsabilă?

Vă rog să puneți capăt acestui masacru și să aplicați sancțiunile împotriva asociațiilor și persoanelor care lucrează la acest proiect lipsit de umanitate. Nu numai că veți salva foarte multe vieți care sunt deja suficient de nefericite pentru a fi expuse capriciilor abandonului, dar va restabili, de asemenea, armonia comunității și imaginea țării dvs. grav afectate.