Sari la conținut
Home » Lui Bobi i s-a revocat titlul de “cel mai bătrân câine din lume”

Lui Bobi i s-a revocat titlul de “cel mai bătrân câine din lume”

Din cuprinsul articolului

Lui Bobi i s-a revocat titlul de “cel mai bătrân câine din lume”. În urma mai multor plângeri formulate de medici veterinari care și-au exprimat îndoielile cu privire la vârsta câinelui, Guinness World Records (GWR) a demarat luna trecută o anchetă formală asupra titlului emis în februarie anul trecut, când a anunţat că Bobi avea 31 de ani şi 165 de zile, doborând astfel un record ce data din 1939 şi care era deţinut de un câine de cireadă australian, care a murit la 29 de ani şi cinci luni.

GWR a revocat titlul de ”cel mai bătrân câine din lume’ lui Bobi

Se pare că Guinness World Records (GWR) a revocat titlul de “cel mai bătrân câine din lume”, pe care l-a acordat în 2023 unui câine portughez care acum nu mai este în viață, întrucât nu au găsit dovezi concludente potrivit cărora Bobi ar fi trăit mai mult de 31 de ani, conform Agerpres.

Dovada pe baza microcipării incertă

Bobi, un câine din rasa Rafeiro Alentejano, care şi-a petrecut viaţa într-un sat din centrul Portugaliei, a murit în octombrie 2023. Exemplarele din această rasă, utilizate frecvent pe post de câini ciobăneşti, au de obicei o speranţă de viaţă cuprinsă între 12 şi 14 ani. Mark McKinley, care coordonează departamentul de recorduri de la GWR, a precizat într-un comunicat că datele de pe microcip provenite dintr-o bază de date portugheză oficială au reprezentat dovada esenţială în cazul lui Bobi, dar s-a dovedit ulterior că ciparea nu necesită dovada vârstei în cazul câinilor născuţi înainte de 2008.

”Întrucât declaraţia veterinară suplimentară furnizată drept dovadă a vârstei lui Bobi citează la rândul ei datele de pe microcip, nu avem o dovadă concludentă care să poată atesta definitiv data de naştere a lui Bobi”, a scris el.

”În lipsa unor dovezi concludente pe care să le avem la dispoziţie în acest moment, pur şi simplu nu putem să-l menţinem pe Bobi drept deţinător al recordului pretinzând în acelaşi timp că menţinem standardele ridicate pe care ni le-am impus”, a adăugat Mark McKinley.

Stăpânul lui Bobi, Leonel Costa, nu a dat curs deocamdată unei solicitări din partea Reuters pentru a face declaraţii suplimentare pe această temă.