Lucrul care arată că suntem tot mai mulți prieteni ai necuvântătoarelor. Pandemia a transformat anul 2020 în anul animalelor de companie. Se pare că tot mai multe familii adoptă animale de companie, românii preferând câinii.

Piaţa de hrană şi produse de îngrijire pentru câini, pisici, păsări sau alţi prieteni necuvântători va creşte în acest an cu circa 13%, până la un aproximativ de 3 mld. lei, conform datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

Trendul ascendent privind vânzarea de produse pentru animalele de companie

Vânzările de produse şi servicii pentru animalele de companie aproape s-au triplat în perioada 2008-2020. Piaţa de hrană şi produse de îngrijire pentru câini, pisici, păsări sau alţi prieteni necuvântători va creşte în acest an cu circa 13%, până la un pas de 3 mld. lei, conform datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor. În timp ce multe alte sectoare economice au scăzut considerabil sau în cel mai bun caz au stagnat, aceasta este pe val.

„Tot mai multe familii adoptă animale de companie, mai ales câini“, spunea recent Leszek Wacirz, country manager la Nestle România, companie care este activă pe piaţa de hrană pentru animale. El face referire la faptul că în această perioadă în care oamenii a trebuit să stea acasă mai mult, românii, dar nu numai, au decis să aibă un prieten necuvântător alături.

Orientarea mai degrabă către câini vine în contextul în care libertatea de mişcare a fost limitată de către autorităţile care au vrut să împiedice astfel răspândirea virusului. Astfel, motivele pentru care românii şi cetăţenii celor mai multe ţări din lume aveau voie să iasă erau cumpărăturile de strictă necesitate, activităţile sportive şi plimbarea animalelor de companie, adică a câinilor.

În România “moda” animalelor de companie a venit mai târziu, însă odată cu creşterea puterii de cumpărare şi călătoriile către Vest, numărul persoanelor care cumpără sau adoptă un prieten necuvântător a crescut.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da