Sari la conținut
Home » Vaci folosite drept animale de companie. Nu sunt unele obișnuite. Uite cum arată / VIDEO

Vaci folosite drept animale de companie. Nu sunt unele obișnuite. Uite cum arată / VIDEO

Vaci folosite drept animale de companie. Nu sunt acele vaci crescute de către fermieri pentru carnea lor sau pentru cantitatea mare de lapte pe care o pot produce, ci unele extrem de simpatice crescute pentru scopuri estetice.

Mai exact, vorbim despre văcuţele pitice, pe care unii pasionaţi de pe mapamond au început să le crească drept animale de companie.

Cei care au astfel de animale în casele lor explică că acestea tind să fie extrem de sociabile şi că iubesc să îşi petreacă timpul alături de oameni sau de alte animale domestice. Dimensiunile lor mici fac ca acestea să poată fi găzduite în casă şi, în plus, să consume puţină hrană.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că văcuţele pitice pot fi găsite în diferite zone de pe glob, existând o serie de rase care au existat de-a lungul secolelor. Totuşi, unele rase de astfel de văcuţe sunt produsul experimentelor sau, în anumite cazuri, al acondroplaziei, o condiţie medicală cunoscută sub numele de nanism, care face ca văcuţele să aibă dimensiuni cu mult sub valorile medii ale speciei sale, potrivit descopera.ro.