Sari la conținut
Home » Legătura dintre culoarea pisicii și personalitatea lor. Care feline credeți că sunt cele mai docile

Legătura dintre culoarea pisicii și personalitatea lor. Care feline credeți că sunt cele mai docile

Poate ați observat că toate pisicile tabby portocalii pe care le întâlniți sunt super dulci, în timp ce calico sunt puțin mai expresive. Este totul o coincidență? Probabil că nu. Potrivit studiilor, culoarea blănii unei pisici ar putea juca, de fapt, un rol în personalitatea acesteia, deși dovezile sunt mai substanțiale pentru unele culori decât pentru altele.

Descoperă ce spune culoarea pisicii tale despre trăsăturile de personalitate ale acesteia, astfel încât să poți obține mai multe informații despre motivul pentru care pisica ta se comportă așa cum o face.

Pisicile portocalii

Tabby-urile portocalii nu sunt doar arătoase; sunt și cuminți. Proprietarii raportează că pisicile lor roșcate sunt prietenoase, calme și chiar mai ușor de dresat decât pisicile de alte culori. Noi am întâlnit mai multe tabbies portocalii și suntem de acord că toate sunt niște gingașe, dar ce părere aveți?

Carapace de broască țestoasă

Pisicile cu un model de blană de tip carapace de broască țestoasă au ceea ce oamenii numesc „tortitude”, care este ca și cum ar fi cattitude cu o întorsătură. Într-un sondaj realizat de medicii veterinari de la Universitatea din California, Davis, proprietarii de ”țestoase” au declarat că pisicile lor îi „provoacă” continuu. De asemenea, este mai probabil ca pisicile cu carapace de broască țestoasă să fie mai dure cu proprietarii lor, dar asta nu înseamnă că nu pot fi uneori super afectuoase.

Calico

Constatările pentru pisicile calico au fost foarte asemănătoare cu cele ale pisicilor torties. Se crede că pisicile calico sunt mai „intolerante” în comparație cu celelalte culori. Și, destul de interesant, același lucru este valabil și pentru alte pisici tricolore, cum ar fi calbies și tabicos, ale căror proprietari le-au descris ca fiind de-a dreptul încăpățânate uneori. Dacă aveți un calico acasă, sunteți de acord?

Pisicile Negre

Pisicile negre au fost mult timp asociate cu Halloween-ul, vrăjitoria și chiar cu ghinionul, așa că nu este surprinzător faptul că aceste pisici sunt considerate misterioase. Chiar dacă străinii le-ar putea înțelege greșit, pisicile negre sunt percepute ca fiind incredibil de prietenoase de către stăpânii lor. 

Dar acesta nu este singurul lucru pozitiv la blana neagră. Oamenii de știință spun că aceeași genă responsabilă pentru coloritul lor negru este, de asemenea, legată de rezistența la boli precum FIV, astfel încât aceste pisici tind să fie mai rezistente decât alte culori.

Pisici Gri

Pisicile gri sunt cunoscute pentru faptul că sunt calme, blânde și timide. Mai multe rase de pisici pot fi găsite în gri solid, așa că, desigur, și rasa unei pisici poate influența personalitatea acesteia. Din punct de vedere genetic, pisicile gri sunt de fapt negre care poartă gena de diluție, care diluează coloritul lor negru în gri.

Tabby

Dintre toate culorile de blană ale pisicilor, tabby sunt cele mai susceptibile de a se avânta direct la tine, deoarece se crede că aceste pisici sunt îndrăznețe cu Î mare. Aceste feline vărgate sunt de obicei jucăușe și sociabile, deși unii proprietari spun că nu înțeleg neapărat spațiul personal. Așadar, dacă pisica ta tabby te urmărește în mod constant sau se urcă în poala ta ori de câte ori are ocazia, coloritul lor ar putea explica de ce.

Alb

Proprietarii de pisici albe spun că aceste feline drăguțe pot fi distante și timide. Sunt, de asemenea, unele dintre cele mai puțin active, stau pe canapea, deoarece tind să fie mai leneșe decât pisicile de alte culori. Pisicile albe sunt, de asemenea, mai predispuse să se nască surde; până la 85% dintre pisicile cu ochi albaștri sunt surde. Se bazează mai mult pe celelalte simțuri, așa că această trăsătură le-ar putea influența comportamentul.

Alb și negru

O pisică care poartă un frac mic ar trebui să se comporte ca un aristocrat, nu-i așa? Nu vă faceți griji, deoarece pisicile albe și negre sunt cunoscute pentru că sunt cordiale. Aceste pisici sunt prietenoase, jucăușe și super afectuoase cu părinții lor de companie. Și cine nu și-ar dori să se cuibărească imediat lângă o pisică tuxedo adorabilă?

Culoarea influențează cu adevărat personalitatea?

Majoritatea dovezilor care există cu privire la culorile pisicilor și trăsăturile de personalitate sunt anecdotice și se bazează pe percepțiile proprietarilor cu privire la modul în care se comportă pisicile lor. Dar există unele dovezi interesante la alte specii care susțin afirmațiile. De exemplu, experimentul vulpii argintii a implicat reproducerea unor vulpi docile împreună în încercarea de a le face mai ușor de stăpânit și au descoperit că, culoarea blănii vulpilor a început să se schimbe pe măsură ce liniile deveneau din ce în ce mai docile. 

Mai multe cercetări trebuie făcute în special asupra pisicilor, dar informațiile pe care le avem acum sunt totuși cu adevărat fascinante. Se poate spune cu siguranță că există o mulțime de lucruri diferite care pot influența personalitatea unei pisici, inclusiv rasa, mediul, experiențele anterioare, îngrijirea, dieta și culoarea blănii. 

Este imposibil să prezici cum se va comporta o pisică doar pe baza culorii sale. De asemenea, dacă pisica nu are toate caracteristicile tipice ale culorii sale, nu vă alarmați. Este o pisicuță unică și ar trebui să o iubiți ca atare, informează lovetoknowpets.com