Sari la conținut
Home » La ei de ce se poate și la noi nu? Țara în care organizațiile de protecție a animalelor beneficiază de asistență juridică gratuită

La ei de ce se poate și la noi nu? Țara în care organizațiile de protecție a animalelor beneficiază de asistență juridică gratuită

sursă foto: descopera.ro

O nouă platformă oferă cetățenilor și organizațiilor de protecție a animalelor îndrumare juridică și reprezentare în instanță gratuită. Asistența se realizează prin intermediul unei rețele specializate de avocați  specializați în cazurile de abuz asupra animalelor, înființată de organizația non-profit Dogs’ Voice.

Inițiativa include primul atelier de lucru privind dreptul animalelor, cu participarea studenților și profesorilor de la cele trei facultăți de drept din Grecia.

Dreptul animalelor chiar este respectat în Grecia

„Deși sunt atât de mulți concetățeni de-ai noștri care cred că niciun animal nu ar trebui să fie abuzat și tratat ca un lucru, constatăm că sunt foarte puțini cei care au pregătirea necesară pentru a apăra drepturile animalelor în fața sistemului de justiție din Grecia”, a declarat Elena Dede, avocat și fondator al Dogs’ Voice.

„Există, fără îndoială, un decalaj în ceea ce privește furnizarea de servicii juridice, promovarea dreptului protecției animalelor ca disciplină care merită studiată la universitate și accesul direct al cetățenilor și organizațiilor la avocați specializați în dreptul protecției animalelor. Noi dorim să umplem acest gol”, potrivit ekathimerini.com.

Organizația non-profit Dogs’ Voice activează din 2 aprilie 2023, iar inițiativa Advocates for Animals Greece, poate fi tradus ca primul efort organizat pentru protejarea animalelor prin intermediul ecosistemului juridic.

 Scopul organizației este să ofere protecție în cazurile de abuz asupra animalelor

Cetățenii și organizațiile de protecție a animalelor pot, începând de astăzi, prin intermediul platformei lawyersforanimals.dogsvoice.gr, să depună o cerere de asistență juridică și să primească îndrumare și reprezentare juridică în cazurile de cruzime față de animale prin intermediul rețelei specializate de avocați din toată Grecia.

De la avocați cărora le pasă, care au pregătirea necesară și care pot ajuta societatea civilă să protejeze eficient animalele în instanțele din Grecia. Cu gândul la noua generație de avocați, suntem mândri că această inițiativă include crearea primului Atelier de Drept al Animalelor, cu participarea studenților și profesorilor de la cele trei facultăți de drept din țară.

Scopul organizației „Advocates for Animals Greece” este de a asigura o protecție eficientă în cazurile de abuz asupra animalelor și de a contribui la protejarea drepturilor animalelor în țara noastră. Inițiativa de mai sus a fost creată cu sprijinul amabil al Pet City și al Legal Library.