Sari la conținut
Home » Cruzimea nu ține cont de vâstă. Ce a putut să facă un copil de numai zece ani unui simplu cățeluș

Cruzimea nu ține cont de vâstă. Ce a putut să facă un copil de numai zece ani unui simplu cățeluș

cruzime la doar 10 ani; sursă foto: Adevarul

Ne-am putea gândi că la vârsta de 10 ani nu există cuvântul răutate în vocabular, dar nu este așa, din păcate. Exemplu care cu tristețe confirmă acest lucru vine din Brașov.

Un copilandru de doar 10 anișori, din motive doar de el știute, a aruncat un cățel de o lună și jumătate de pe o magazie de peste trei metri. Întreaga întâmplare a fost surprinsă de un alt copil, o fetiță, vecină cu băiatul de numai zece ani. Doar că, spre deosebire de acesta, fata, empatică de fel a sunat chemat imediat ajutor.

Cruzimea nu ține cont de vârstă

De îndată a sunat la Asociația Milioane de Prieteni, iar Cristina Lapis, președintele asociației a alertat la rândul ei autoritățile și a trimis la fața locului și o echipă care să preia animăluțul rănit.

„Duminică seara, la ora 21:00, a sunat o fetiță care a spus că un copil de 10 ani a aruncat nu cățel de pe acoperișul unei magazii. Asta înseamnă trei metri și ceva. Un pui de câine, necăjit! Echipajul nostru s-a deplasat acolo și am aflat că acest copil de 10 ani, fără niciun motiv deci cruzime gratuită, asta mă-nfricoșează, a făcut rău unui pui de câine ca și el, care e un pui de om”, a povestit înduioșată Cristina Lapiș, președintele Asociației Milioane de Prieteni.

Cățelușul a fost preluat de echipajul Asociației care, după un examen medical a constat că are o lăbuță ruptă. În cursul zilei de astăzi cățelul a fost operat. Pe fir au intrat și polițiștii, ba chiar au deschis și o anchetă în acest caz.

Pe fir au intrat și polițiștii

La data de 9 iulie a.c., un băiat, în vârstă de 10 ani, identificat, ar fi aruncat de pe acoperișul unui imobil un cățel, iar, în urma contactului cu solul, animalul ar fi suferit leziuni la unul dintre membrele posterioare, fapt pentru care a fost preluat de către o asociație pentru protecția animalelor, care îi acordă sprijin medical în acest sens.

În cauză, față de cele stabilite, polițiștii efectuează la acest moment cercetări relativ la săvârșirea infracțiunii de „Rănirea cu intenție a animalelor”, aspecte cercetate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluția legală corespunzătoare”, a declarat Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov, citat de Adevărul.ro.

Copilul nu poate răspunde în fața legii

Copilul nu poate răspunde în fața legii, la doar zece ani probabil că nici discernământ nu are, dar această întâmplare ar trebuie să fie un smenal de alarma tras în pentru toți părinții să-și educe copii în ale empatiei. Însă, mai bine concluzionează Cristina Lapiș, directoarea Agenției care a salvat cățelușul de numai o lună jumătate.

Vedem din ce în ce mai des cazuri de agresiune între copii. Dacă nu sunt educați când sunt mici, vor fi pedepsiți când vor fi mari, dar nu pedeapsa e importantă, pentru că fac pușcărie, ies din pușcărie și repetă ce au făcut.

Eu nu vreau ca acest copil să fie pedepsit, dar trebuie corectat, ca să înțeleagă că a făcut o greșeală, trebuie să i se arate calea spre compasiune, deschiderea spre o altă ființă vie”, subliniat Cristina Lapiș. La rândul nostru, nu ne dorim decât ca acest copil să citească poezia Catelușul Șchiop scrisă de Elena Farago, poate învață ceva.