Sari la conținut
Home » Jocurile voastre din parc sunt periculoase! Nu-i mai arunca bețe și mingi de tenis

Jocurile voastre din parc sunt periculoase! Nu-i mai arunca bețe și mingi de tenis

  O banală joaca în parc cu patrupedul tău se poate transforma într-o tragedie în doar o fracțiune de secundă. Asta pentru ca unele pericole nu sunt atât de previzibile.Medicii veterinari trag un semnal de alarmă în privința jocurilor periculoase din parc, care duc în 99% din cazuri la operație și uneori chiar și la deces. Jucării interzise: BețeleimagesAportul crengilor și rosul lor este poate cea mai plăcută activitate a câinelui tău. Din nefericire, doar în această vară medicii veterinari bucureșteni au operat și cusut zeci de plăgi provocate câinilor de bețe. ”E un pericol relativ ușor de prevăzut, dar, nu știu din ce motiv, stăpânii nu-l conștientizează. Omul aruncă bățul, câinele entuziasmat sare să-l prindă, iar bățul i se înfige în gât, în cavitatea bucală…”, explică veterinarul Mihai Istrate. Mingi de teniscaine-minge-d-etenisÎn special în cazul câinilor de talie mare, mingile de tenis sunt un adevărat pericol.

RADIOGRAFIE Minge de tenis in stomacul unui caine
RADIOGRAFIE Minge de tenis in stomacul unui caine
Foarte multe patrupede ajung pe masa de operație după ce au înghițit aceste jucării aparent inofensive. În cazurile în care nu se intervine chirurgical la timp, câinele nu are șanse de supraviețuire, spun specialiștii. Pietrecaine-pietreCe fac stăpânii când nu au jucării sau bețe la îndemână? Le aruncă pietre pentru aport. Adesea, fapt observat și de stăpâni, câinele înghite piatra.
RADIOGRAFIE. Pietre in stomacul unui caine
RADIOGRAFIE. Pietre in stomacul unui caine
Și cu toate că există acea teorie greșită că ”dacă nu e mare, iese pe partea cealaltă”, mulți câini ajung pe masa de operație pentru înlăturarea corpilor străini.