De 1957 Vizualizari

Jocurile voastre din parc sunt periculoase! Nu-i mai arunca bețe și mingi de tenis

Medicii avertizează

 

 

O banală joaca în parc cu patrupedul tău se poate transforma într-o tragedie în doar o fracțiune de secundă. Asta pentru ca unele pericole nu sunt atât de previzibile.

Medicii veterinari trag un semnal de alarmă în privința jocurilor periculoase din parc, care duc în 99% din cazuri la operație și uneori chiar și la deces.

 

Jucării interzise:

 

Bețele

images

Aportul crengilor și rosul lor este poate cea mai plăcută activitate a câinelui tău. Din nefericire, doar în această vară medicii veterinari bucureșteni au operat și cusut zeci de plăgi provocate câinilor de bețe. ”E un pericol relativ ușor de prevăzut, dar, nu știu din ce motiv, stăpânii nu-l conștientizează. Omul aruncă bățul, câinele entuziasmat sare să-l prindă, iar bățul i se înfige în gât, în cavitatea bucală…”, explică veterinarul Mihai Istrate.

 

Mingi de tenis

caine-minge-d-etenis

În special în cazul câinilor de talie mare, mingile de tenis sunt un adevărat pericol.

RADIOGRAFIE Minge de tenis in stomacul unui caine

RADIOGRAFIE Minge de tenis in stomacul unui caine

Foarte multe patrupede ajung pe masa de operație după ce au înghițit aceste jucării aparent inofensive. În cazurile în care nu se intervine chirurgical la timp, câinele nu are șanse de supraviețuire, spun specialiștii.

 

Pietre

caine-pietre

Ce fac stăpânii când nu au jucării sau bețe la îndemână? Le aruncă pietre pentru aport. Adesea, fapt observat și de stăpâni, câinele înghite piatra.

RADIOGRAFIE. Pietre in stomacul unui caine

RADIOGRAFIE. Pietre in stomacul unui caine

Și cu toate că există acea teorie greșită că ”dacă nu e mare, iese pe partea cealaltă”, mulți câini ajung pe masa de operație pentru înlăturarea corpilor străini.

 

 

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X