Sari la conținut
Home » Jocuri pe care câinele tău le adoră. Cum să îți ajuți animăluțul să se dezvolte

Jocuri pe care câinele tău le adoră. Cum să îți ajuți animăluțul să se dezvolte

câine cu capul plecat; sursă foto: livescience.com

Jocuri pe care câinele tău le adoră. Una dintre cele mai bune părți ale faptului de a fi proprietarul unui câine este să găsești jocuri distractive și constructive.

Angajarea în exerciții fizice și mentale stimulante cu câinele dumneavoastră este o modalitate excelentă de a-i menține sănătoși.

De asemenea, vă întărește legătura.

Fie că este vorba de jocuri pe care să le jucați cu câinele dvs. în interior sau în exterior, învățându-vă câinele jocuri interactive cu recompense sub formă de dulciuri sau descoperind jocuri mentale pentru câini, există multe modalități de a vă distra câinele (și pe dvs.) practic oriunde.

Jocuri pe care câinele tău le adoră: Aducerea unui obiect

Un câine salvator, sursă foto: rover.com; câine salvator
Un câine salvator care aduce înapoi un colac

Aproape fiecare câine se entuziasmează la un joc de „aducere”, fiind un joc clasic atât pentru oameni, cât și pentru câini.

Tot ce aveți nevoie este o curte, un parc sau un teren, o minge de tenis sau un frisbee și un câine entuziast pentru a vă distra.

Prinsul este un joc excelent pentru câinii energici. Acesta le oferă o mulțime de exerciții fizice, ajutându-i în același timp să își satisfacă instinctul de a alerga.

De asemenea, vă poate menține câinele angajat și provocat mental. Acest lucru se întâmplă prin încercarea de a arunca diferite obiecte după care să alerge.

De exemplu, un frisbee poate fi un pic mai dificil de prins, dar mai distractiv de prins în aer.

Încercați să ajustați înălțimea, distanța și direcția de aruncare pentru a vă menține câinele interesat.

Nu uitați să vă lăudați câinele de fiecare dată când vă returnează jucăria.

Războiul de tras

Un alt joc clasic pe care majoritatea câinilor îl adoră este jocul de tras de mânecă. Grozav atât pentru jocul în interior, cât și în aer liber, „Tug of war” este distractiv și captivant pentru câinele tău.

În plus, toate acele tragere și tragere sunt o sursă bună de exerciții fizice. Evitați să vă supraexcitați câinele cu acest joc și nu lăsați copiii să se joace.

Câteva lucruri de care trebuie să țineți cont: aveți grijă dacă vă jucați „trage de mânecă” cu un cățeluș. Nu uitați că gurile cățeilor nu s-au format complet și că au încă dinții de lapte.

Trageți ușor doar pentru câteva secunde la un moment dat. Dacă vi se par prea mici, explorați alte activități de joacă.

Ascundeți surpriza

Dacă sunteți în căutarea unor jocuri de stimulare mentală a minții pentru câini, nu puteți da greș cu „ascundeți recompensa”.

Acest joc de îmbogățire a câinilor este o modalitate distractivă pentru ei de a-și exersa abilitățile de rezolvare a problemelor.

Plasați recompensa într-un loc care ar fi o provocare pentru câinele dvs. să o găsească.

În timp ce câinele dumneavoastră caută, încercați să folosiți un limbaj precum „fierbinte” și „rece” pe măsură ce câinele dumneavoastră se apropie și se îndepărtează de recompensă.

Schimbarea tonului dvs. de la un „rece” calm la un „cald” sau „fierbinte” entuziasmat îi va dezvolta abilitățile de ascultare, deși va fi nevoie de ceva antrenament înainte ca acesta să înțeleagă cu adevărat.

Urmăriți prada

Dezlănțuiți instinctele naturale de vânătoare ale câinelui dvs. într-un mod pozitiv.

O prăjină de flirt este un băț sau o prăjină lungă cu o frânghie atașată la un capăt. Puteți fie să cumpărați un pol de flirt, fie să faceți unul.

Legați o jucărie de frânghia prăjinii de flirt și trageți-o încet, oprindu-vă ocazional când câinele dvs. se pregătește să se năpustească.

Asigurați-vă că lăsați câinele să „prindă” jucăria periodic ca recompensă, astfel încât să capete încredere și să nu-și piardă interesul.

Jocuri pe care câinele tău le adoră: Antrenamentul de agilitate

Un câine care aleargă fericit
Un câine care aleargă fericit prin curtea stăpânului său

Dacă sunteți gata să treceți la nivelul următor, antrenamentul de agilitate este calea de urmat. Antrenamentul de agilitate este cea mai bună stimulare mentală și fizică pentru câini.

Îți va ajuta câinele să ardă excesul de energie și îl va ajuta să obosească pentru un pui de somn lung.

Aranjați o cursă cu obstacole într-o curte sau parc cu obiecte din casă. Puteți folosi cutii peste care să sară, conuri între care să se strecoare și orice altceva vă vine în minte, potrivit purina.

Dacă aveți un cerc, învățați-i să sară prin el și, bineînțeles, recompensați-i cu dulciuri pe măsură ce fac progrese.