Sari la conținut
Home » Dresatul este distractiv. Ce trucuri știe să facă cățelul tău?

Dresatul este distractiv. Ce trucuri știe să facă cățelul tău?

Ce trucuri știe să facă câinele tău? Sursa foto: pexels.com

Ce trucuri știe să facă cățelul tău? Luna ianuarie marchează începutul oficial al ,,Lunii Naționale de Instruire a Câinelui”, dar îi puteți învăța trucuri simple în orice perioadă a anului.

Cu toții iubim animalele noastre de companie, dar uneori poate părea că patrupedul tău nu poate învăța niciun truc simplu. Deși poate părea uneori imposibil, cu tehnicile corecte și o doză adecvată de exercițiu, aproape orice câine poate învăța.

Ce trucuri știe să facă cățelul tău?

Poate fi dificil să știi de unde să începi când vine vorba de găsirea trucurilor potrivite pentru a-i învăța pe câinii voștri, dar suntem aici pentru a vă ajuta! Este o experiență distractivă și se formează o legătură între tine și animalul tău.

Nu uitați că răbdarea și consecvența sunt cheia în timpul instruirii. Folosește tehnici de recompensare pozitivă, cum ar fi recompensele, laudele și mângâierile pentru a răsplăti câinele când execută comportamentul dorit. Ține sesiunile de antrenament scurte și distractive și încheie întotdeauna cu o notă pozitivă.

Trucurile simple pentru câini necesită totuși un pic de muncă.

Sărut

Da, câinele tău te poate săruta deja în mod regulat, dar acum poți învăța să îl faci să te sărute la comandă.  Pentru acest truc, vei avea nevoie de ceva lipicios. Precum banda adezivă sau o notă autoadezivă, recompense și un clicker.

Lătrat la comandă

Acest truc interesant pentru a-l învăța să latre la comandă. Poate fi mai potrivit pentru câinii mai avansați și necesită mai multă răbdare, deoarece este unul dintre trucurile mai dificile.

Trebuie să fii atent și să aștepți ca câinele să latre de la sine în primul rând, apoi să îl recompensezi pe măsură ce continuă să o facă.

Câinele nu latră imediat, chiar dacă dresorul este profesionist, așa că amintește-ți că nu se va întâmpla instantaneu. Dacă reușești să îl înveți, lătratul la comandă este un truc foarte special care cu siguranță va impresiona ceilalți proprietari de câini.

Strângerea mâinilor

Trucul „Strângerea mâinilor” este cu siguranță unul dintre cele mai drăguțe trucuri pe care patrupedul tău le poate învăța. Este destul de simplu și, de fapt, este unul dintre cele mai ușoare trucuri de predat.

Secretul constă în faptul că patrupedul tău va atinge deja instinctiv atunci când vrea ceva. Atunci când îi prezinți o mână închisă plină de recompense, patrupedul tău va fi probabil îndemnat să atingă mâna ta, deoarece nu poate lua recompensele cu gura.

Pe măsură ce continuă să atingă, începe să folosești comanda „Strângere de Mână” și după mai multe încercări cu siguranță va învăța un truc cu totul nou, conform dogtime.com.