De 198 Vizualizari

Jia Jia – cea mai batrana panda, in captivitate

 

Jia Jia este o femela de urs panda gigant (Ailuropoda melanoleuca), in prezent cel mai in varsta exemplar in viata al acestei specii, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Totodata, femela detine un al doilea record, acela de a fi cel mai varstnic urs panda care s-a aflat vreodata in captivitate.

Ursul panda Jia Jia s-a nascut in 1978 si a ajuns la Ocean Park din Hong Kong in martie 1999, unde a si ramas.

Media de viata a ursilor panda giganti este de 18-20 de ani, in salbaticie, si de 30 de ani in captivitate.

jia jia

aniversarea din 28 iulie 2015

Habitatul natural al ursilor panda se afla in Sudul si Estul Chinei, dar si in Myanmar si Vietnam.

In prezent, acest areal s-a restrans din cauza ritmului de dezvoltare economica (distrugerea padurilor de bambus, principala sursa de hrana), ursii panda devenind printre primele animale aflate in pericol de disparitie din lume.

Se estimeaza ca, in salbaticie, mai sunt in prezent 1.600 de exemplare, iar in captivitate, 300.

De aceea, in China, au fost create mai multe rezervatii naturale, dar si un institut de cercetare, unde oamenii de stiinta fac eforturi pentru a salva aceasta specie.

De-a lungul timpului, aici s-au nascut mai multi pui de urs panda.

Un pui de urs panda are, la nastere, doar 90-100 de grame. Se naste fara blana, doar cu o piele rozalie, in primele luni de viata fiind dependent de mama sa. Dar, la maturitate, ursul panda gigant are intre 125 si 150 de kilograme.

Ursii panda mananca intre 18 si 36 de kilograme de bambus pe zi.

Ursul panda gigant este simbolul, dar si logo-ul, celei mai mari organizatii de conservare a naturii – World Wide Fund for Nature, infiintata la 29 aprilie 1961.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X