Sari la conținut
Home » Iresponsabilitate! Ce a confiscat poliția de la un român, după un control de rutină

Iresponsabilitate! Ce a confiscat poliția de la un român, după un control de rutină

Ce a confiscat poliția din Belgia de la un român oprit pe autostradă pentru un control de rutină. Șoferul român care mergea spre Belgia a fost oprit la sfârșitul săptămânii trecute pe autostrada A3, aproape de Frankfurt, pentru un control de rutină.

El avea mașina încărcată cu zeci de kg de carne, dar și cu un cățel Husky pentru care nu avea documente.

Ofițerii de poliție mirați de ce transporta românul

Ofițerii care i-au controlat mașina i-au descoperit în bagaje 100 de kilograme de carne nerefrigerată, care era transportată la o temperatură ridicată, încălcând astfel regulile de siguranță alimentară.

Însă polițiștii au fost și mai mirați când au găsit în mașină, într-o cutie de carton, un pui de Husky de aproximativ 5 săptămâni, care nu era într-o stare foarte bună, conform presei germane.

Cățelul, care nu avea acte de identitate, a fost dus de urgență la un veterinar care l-a consultat și i-a acordat îngrijirile medicale necesare, românul fiind obligat să plătească factura de 800 de euro.

Întreaga cantitate de carne a fost confiscată și predată autorităților sanitar-veterinare, care au distrus-o. Contravaloarea operațiunii, adică 200 de euro, a fost și aceasta suportată de șoferul român.

In Germania legislația privind protecția animalelor și siguranța alimentară este luată în serios, abaterile nefiind permise.