Sari la conținut
Home » Introducerea orezului în alimentația pentru câini. Beneficiile acestuia pentru patrupezi

Introducerea orezului în alimentația pentru câini. Beneficiile acestuia pentru patrupezi

În alimentația pentru câini, ei au voie să consume orez, dar cu câteva avertizări de care ar fi bine să țină cont proprietarii animalelor de companie. Dacă vei arunca o privire pe lista de ingrediente din componența produselor destinate câinilor, vei observa că se va regăsi în multe sortimente de mâncare pentru patrupezi orezul sau făina de orez ca sursă de carbohidrați.

Câteva reguli esențiale atunci când alegi să introduci orezul în alimentația cățelului

Orezul alb este mai indicat în detrimentul celui brun. Această alegere nu este cea mai bună din punct de vedere nutrițional, întrucât orezul brun dispune de carbohidrați complecși și mai multe vitamine și minerale.

Pe de altă parte, orezul brun, în alimentația pentru câini, nu este indicat pentru cei cu probleme la stomac, cel mai potrivit fiind orezul alb, întrucât acesta face parte dintre alimentele blânde, ușor digerabile.

Orezul alb este cunoscut pentru conținutul crescut de carbohidrați, 90 de procente într-o porție de o cană, iar proteinele sunt 8 procente.

Acesta prezintă aminoacizi esențiali pentru organismul câinelui la un nivel decent și care nu pot fi produși de corpul său în mod normal.

Indicele glicemic si raspunsul la glicemia din sange. Glucoza sau zaharul din sange este o forma de energie usor de digerat pentru toate organismele.

Pancreasul, prin eliberarea de insulina, regleaza cantitatea din fluxul sanguin. Acest organ raspunde la cantitatea de zahar care intra in sistemul digestive, potrivit acasă.ro.

Orezul este un preparate ușor de digerat de către organismal câinelui, astfel că eliberează rapid glucoza, fiind bun pentru patrupedul care are nevoie de acest aliment pentru a-și reveni, dar este o problemă majoră pentru câinii care sunt diabetici.

Orezul trebuie folosit doar ca un ingredient în mâncarea de zi cu zi a patrupedului, fără a-l alege pe acesta ca substitut.

Însă există și o excepție, în cazul în care câinele are probleme stomacale și medicul recomandă  o masă în care este nevoie de orez pentru a-și reveni, în rest, el trebuie să fie folosit ca ingredient din mâncare, dar într-o cantitate cât mai mică.