Sari la conținut
Home » Intervenții de salvare a animăluțelor din ape înghețate. Gesturi emoționante

Intervenții de salvare a animăluțelor din ape înghețate. Gesturi emoționante

Intervenții de salvare a animăluțelor din ape înghețate. Gesturi emoționante ale pompierilor chemați de cetățeni să salveze căței, pisici sau chiar o căprioară din ape înghețate. Misiuni la limita posibilului.

Un cățel a fost scos din râul Târnava Mare

Un năzdrăvan de cățel, pe nume Miky, are 8 ani  s-a aventurat pe gheața râului Târnava Mare. Sigur, de acum încolo, din cauza experienței prin care a trecut, atât el cât și stapanii lui, va face ca pentru mult timp să nu mai iesă la plimbare fără lesă.

Felicitări pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție Blaj, județul Alba, care astăzi au salvat viața unui cățel căzut în râul Târnava Mare. Le mulțumim pentru dăruire acestor OAMENI care știu că fiecare viață este importantă”, este scris pe pagina de facebook Ministerul Afacerilor Interne, în dreptul unui filmuleț în care o echipă de pompieri scoate din apă un cățel zgribulit, mai sus numitul Miky.

După salvarea patrupedului, acesta a fost dus la veterinar, pompierii vrând să se asigure că totul este în regulă.

Vezi postarea de pe pagina de facebooc privind intervenția dramatică:

Tomiță, motanul vâlcean, a căzut în fântână

Mai avem o năzdrăvănie făcută în această săptămână. Săptămână cu ghinion pentru mai multe animăluțe, și Tomiță, un motan din localitatea Nicolae Bălcescu din Vâlcea, a aterizat în apa rece a puțului din curtea familiei. Stăpâna lui a sunat disperată la 112, anunțând că motanul a căzut în fântâna din curte, adâncă de 18 metri. Intervenția s-a dovedit una inedită, pe lângă adâncimea mare a fântânei, diametrul puțului era sub un metru. Cu toate acestea un pompier a coborât, cu o coardă, și a reușit să scoată mâțul speriat și ud fleașcă.

ISU Alba a salvat o căprioară rămasă blocată într-un sloi de gheață

Tot pompierii din Alba au intervenit pentru salvarea unei căprioare blocate într-un sloi de gheață, pe albia unui râu sistematizat din orașul Cîmpeni. După o scurtă analiză, salvatorii au hotărât să coboare în apa rece și au scos animalul care aștepta epuizat ajutor.

Căprioară salvată din apa înghețată

„Totul e bine când se termină cu bine. Căprioara a primit îngrijiri medicale și a fost predată paznicului de vânătoare, ulterior fiind eliberată în pădure”, au povestit reprezentanții ISU Alba.

Intervenții de salvare a animăluțelor din ape înghețate. Năzdrăvanul Patrocle scos din râul Suceava

Intervenții de salvare a animăluțelor din ape înghețate au avut loc în toată țara. Nu-l putem uita pe Patrocle, metisul salvat săptămâna trecută din apa rece ca gheața a râului Suceava.

„Nu se știe cum a ajuns acolo, nici cât timp a stat în apă. Cert este că mult n-o mai ducea, deja se clătina când am ajuns acolo, stors de puteri”, au scris pe pagina lor de Facebook reprezentanții asociației Casa lui Patrocle, cei care au sunat la 112.

Năzdrăvanul Patrocle scos din râul Suceava

Un echipaj ISU s-a deplasat la locul indicat, pregătit cu autospeciale și tot echipamentul, ca pentru o misiune de salvare obișnuită. Un pompier a coborât malul abrut și, în câteva minute, a scos din apă patrupedul amorțit de frig și de spaimă. A fost învelit cu o pătură, dus la veterinar, stabilizat, uscat, încălzit, vaccinat și hrănit.