De 1035 Vizualizari

INTERVENTIE IN ULTIMA CLIPA! Un cal salbatic de la Letea, salvat de la orbire!

Echipa Vier Pfoten a revenit, recent, in Padurea Letea, pentru cel de-al treilea sezon al programului de control al populatiei cailor salbaticiti. In timpul cautarii de cai noi pentru vaccinare, pe teren au fost observate trei iepe ce aveau lanturi sau funii stranse in jurul gatului. Cel mai probabil, potrivit specialistilor Vier Pfoten, acestea au reusit sa se elibereze din ograzile satenilor din zona, ca apoi sa fuga in padure.

cal1

Evident, cum aceste lanturi pun in pericol sanatatea cailor, echipa a decis sa-i elibereze imediat.

In ultimul moment aproape, pentru una dintre cele dintre iepe, careia lantul i se incarnase in piele deasupra ochilor si a maxilarului inferior. si-ar fi pierdut, cu siguranta vederea, pentru ca rana era deja grav infectata. A fost nevoie ca iapa sa fie tratata pe loc. „Nu putem spune exact cum s-a ajuns la acest accident, dar probabil lantul s-a prins in ceva iar iapa s-a luptat sa se elibereze. Plaga fusese produsa de cel putin o luna, starea generala de sanatate a iepei deteriorandu-se progresiv”, explica cei de la Vier Pfoten.

Totul a decurs bine, pana la urma. Pentru inceput, veterinarul organizatiei a anesteziat iapa, a indepartat cu grija lantul si a curatat rana. Dupa ce s-a trezit calul s-a intors la grupul lui, inca destul de ametit, dar determinat. Echipa Vier Pfoten a urmarit animalul cateva zile sia a vazut ca acesta si-a revenit complet si isi continua fericit viata!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X