Sari la conținut
Home » Nutu Camataru ar plange daca ar vedea aceste imagini! Ursul interlopului a fost operat azi

Nutu Camataru ar plange daca ar vedea aceste imagini! Ursul interlopului a fost operat azi

 

    Baloo, unul dintre cei doi ursi confiscati in urma cu 3 saptamani de pe proprietatea lui Nutu Camataru, a fost operat ieri de medicii VIER PFOTEN pentru inlaturarea abcesului din zona gatului. Pe parcursul aceleiasi interventii, ursul a fost si sterilizat.

Ursul si-a revenit din anestezie la scurt timp dupa operatie, iar starea lui este in prezent foarte buna. Baloo si sora lui, a caror varsta este estimata la circa 2 ani, au fost mutati totodata intr-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Dupa o perioada de acomodare, tinerii ursi vor imparti acest spatiu cu cele doua ursoaice mature ale gradinii zoo Bucov. Noul amplasament include o portiune generoasa de sol cu iarba, copaci si un bazin cu apa, elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural.

 „Ne bucuram ca intr-un timp atat de scurt am reusit mutarea ursuletilor intr-un amplasament corespunzator, care le va oferi conditii mai bune de viata de-acum incolo”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte la VIER PFOTEN.

 

Cei doi ursi, alaturi de 4 lei, au fost transferati de pe proprietatea lui Nutu Camataru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de VIER PFOTEN la solicitarea autoritatilor competente: Garda Nationala de Mediu, Inspectoratul general al Politiei si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara.

Foto: Kuki Barbuceanu/VIER PFOTEN