Sari la conținut
Home » Salvarea unui cățeluș. Chief a avut o operație importantă

Salvarea unui cățeluș. Chief a avut o operație importantă

Afecțiune la câine

Salvarea unui cățeluș. Iubitorii de câini sunt familiarizați cu fețele căzute ale câinilor Basset Hound. Cine nu a fost tentat să adopte un cățeluș Basset Hound atunci când acesta îți face ochi dulci?

Dar dezavantajul acestei expresii de câine atârnat este că poate interfera cu vederea corectă.

De aceea, un Basset Hound din Dublin, Irlanda, a suferit recent o operație de lifting facial pentru a-și îmbunătăți vederea.

Salvarea unui cățeluș

Chief este un Basset Hound în vârstă de 3 ani care a suferit recent o operație estetică.

Pleoapele căzute ale cățelușului îi obturau vederea, iar un lifting facial părea cea mai bună soluție la această problemă.

„Ne-am dat seama când Chief era doar un cățeluș că ochii lui erau destul de căzuți – mai mult decât părea normal”, a declarat mama câinelui, Tracey McDermott.

Pe măsură ce Chief a crescut, părea confuz în privința locului unde să se uite când părinții săi îl chemau. De asemenea, ochii lui au devenit dureroși și uscați.

Inițial, părinții săi au tratat afecțiunea cu picături pentru ochi. Dar acestea nu au fost suficiente.

Câinele este supus unei operații de lifting facial

Un cățelus basset hound cu o problem

McDermott l-a consultat pe medicul veterinar Mike Woods de la Primrose Hill Veterinary Hospital din Dublin.

„Chief avea o anatomie tipică de Basset Hound, dar suferea de o ptoză severă a pleoapelor superioare (cădere) și de ectropion al pleoapelor inferioare (slăbire și cădere), ceea ce îl făcuse să se chinuie să clipească și să vadă bine”, a explicat Woods.

Astfel, Woods a efectuat o operație de cinci ore pentru a repoziționa sprâncenele și pleoapele lui Chief. De asemenea acesta a îndepărtat pielea de pe gâtul lui Chief.

„Am efectuat o ritidectomie coronară (lifting facial) pentru a îndepărta o cantitate foarte mare de piele de peste regiunea cervicală dorsală (gât), aproape de urechi”, a spus el.

Chirurgul a luat un uimitor 1,5 kg de carne de pe puiul de blană, potrivit dogtime.

„A fost o operație lungă și dificilă, dar totul a decurs bine”, a spus Woods. „Cea mai bună veste este că Chief are acum vedere, deoarece nu mai are niciun pliu de piele care să-i obstrucționeze vederea”.

McDermott relatează că, de când a avut loc operația, calitatea vieții cățelului a fost mai bună.