Categories: Lumea animalelor

Întâmlare neobișnuită în China. Pățania unui chinez care a speriat găinile vecinului său

Există un vechi proverb chinezesc care spune: „Omoară puiul ca să sperii maimuța.” În traducere aproximativă, înseamnă că cea mai bună modalitate de a intimida un rival mare este să distrugi unul mai mic.

Dar ce se întâmplă după aceea? Se pare că un bărbat din China tocmai a aflat. Într-un caz cel puțin bizar relatat de presa de stat din China, un bărbat identificat doar cu numele de familie Gu a fost condamnat săptămâna aceasta la închisoare după ce un tribunal l-a găsit vinovat că a speriat de moarte 1.100 de găini care aparțineau unui vecin cu care se afla în conflict.

Un tribunal din China a fost condamnat la închisoare pentru că a speriat…găini

Cei doi s-ar fi certat de când vecinul, Zhong, a tăiat fără permisiune copacii lui Gu în aprilie 2022. Instanța din comitatul Hengyang din provincia Hunan din centrul Chinei a auzit că Gu ar fi răspuns strecurându-se de mai multe ori în ferma de pui a lui Zhong în timpul nopții, în mai multe rânduri.

Nu este clar care au fost intențiile lui Gu, dar lanterna pe care a folosit-o a provocat panică în rândul numărului de păsări și, în timp ce viețuitoarele s-au înghesuit de frică într-un colț, sute dintre ele au murit în strivirea care a urmat.
Prima dată când Gu a pătruns pe proprietatea vecinului său, a provocat un incident în care au murit 500 de găini. El a fost reținut de poliție și obligat să-i plătească lui Zhong o despăgubire de 3.000 de yuani (436 de dolari).

Dar nu s-a oprit aici și s-a întors a doua oară pe proprietatea lui Zhong, de data aceasta omorând 640 de găini. Marți, tribunalul din Hengyang a decis că Gu i-a provocat în mod intenționat „pierderi de proprietate” lui Zhong. Autoritățile chineze au declarat că cei 1.100 de pui morți au fost estimați la o valoare totală de 13.840 de yuani (2.015 dolari).

Instanța a dispus ca Gu să execute șase luni de închisoare cu un an de probațiune o sentință care, potrivit acesteia, a ținut cont de remușcările pe care Gu le-a arătat pentru fapta sa, potrivit wionenews.com.

Recent Posts

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

6 ore ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

9 ore ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

9 ore ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

6 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

6 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

6 zile ago

Parteneri