Sari la conținut
Home » Înmulțirea șerpilor, efect neobișnuit al pandemiei de COVID-19

Înmulțirea șerpilor, efect neobișnuit al pandemiei de COVID-19

Din cuprinsul articolului

Înmulțirea șerpilor, efect neobișnuit al pandemiei de COVID-19. Arșița i-a scos din vizuini, iar vânătorii de șerpi abia mai fac față apelurilor pentru capturarea târâtoarelor, relatează The Guardian.

Raymond Hoser, care activează de aproape 50 de ani în branșa „Snakebusters”, povestește că în această perioadă critică generată de pandemia de coronavirus, oamenii pot vedea mai mulți șerpi.

„Pentru că oamenii sunt acasă și nu se duc în alte locuri, este ocazia perfectă ca lumea să vadă mai mulți șerpi ca niciodată” a spus Raymond Hoser.

Care este explicația? Oamenii nu mai prestează activități precum cositul ori grădinăritul pe lângă casă. Așa există o probabilitate foarte mare ca un șarpe să se ascundă prin iarba înaltă.

Bărbatul a primit apeluri de urgență care semnalau prezența șerpilor-tigru, a celor maro și a șopârlelor cu limbă albastră.

Majoritatea șerpilor sunt mortali

Vânătorul de șerpi se așteaptă chiar ca de acum înainte să primească și 20-30 de apeluri pe zi, până în octombrie. A început să aibă mai multe solicitări din luna martie, la instaurarea carantinei, pentru că vremea se încălzea iar șerpii începeau să fie văzuți pe lângă locuințe.