Îngrijirea patrupedului tău în timpul sezonului de iarnă! Sfaturi importante pentru iubitorii de animale.

Îngrijirea corectă a patrupedului pe timpul sezonului rece!

Sezonul rece poate provoca diferite probleme pentru animalul nostru de companie. Mai afectate sunt animalele de curte, care nu se pot bucura de condițiile mult mai ușoare de trai comparativ cu cele ce trăiesc în interiorul locuinței.

Este recomandat ca înainte să înceapă sezonul rece, să mergeți cu patrupedul la un control de rutină unde medicul veterinar să observe dacă există anumite probleme ce ar putea fi agravate de frigul ce urmează să apară.

Nu uitați că rezistența unui animal la frig poate să difere în funcție de rasă. Astfel, un câine cu păr lung și des, precum Husky, se va adapta mult mai ușor în fața vremii reci decât alte rase care nu dispun de o astfel de „protecție”.

Animalele care nu au o condiție fizică generală bună nu ar trebui să fie expuse o perioadă prea mare de timp temperaturilor scăzute, precum și animalele foarte tinere sau cele foarte bătrâne. Totuși, indiferent cât de sănătos ar fi, un animal nu ar trebui sa stea pe perioade foarte lungi de timp în frig. Consultați veterinarul atunci când doriți să aflați mai multe informații utile.

În cazul în care locuiți la curte și animalul de companie trăiește afară, trebuie asigurat un adăpost cât mai corespunzător. Astfel, o pătură pusă într-o cușcă nu este o soluție pe termen lung dacă doriți să îi păstrați patrupedului o stare de sănătate cât mai bună. Un adăpost ridicat puțin de la sol și ferit de umezeală, dublat de paie uscate și poate niște pături, nu ar trebui să îi ocupe foarte mult din spațiul de locuit, dar sigur îl va ajuta să treacă mai ușor peste frigul puternic.

Evitați să-i tundeți foarte scurt, chiar dacă blana lor e lungă, și să nu le faceți foarte des baie.

Din păcate, multe animale se pierd în timpul sezonului rece, deoarece zăpada și gheața pot ascunde mirosurile care îl ajută în mod normal pe animal să se întoarcă acasă. De aceea, trebuie să vă asigurați că animalul de companie este microcipat, având eventual o zgardă cu diferite informații prin care puteți să fiți contactat.

O soluție o mai poate reprezenta și o vizită într-un petshop, de unde puteți să achiziționați diferite accesorii care să vă ajute animalul de companie să facă față mai ușor frigului.