Sari la conținut
Home » Îngrijirea animalului de companie pe durata verii. Temperaturi optime pentru câini și modalități de răcorire

Îngrijirea animalului de companie pe durata verii. Temperaturi optime pentru câini și modalități de răcorire

Când temperaturile de vară încep să crească, este important să vă gândiți la siguranța animalelor. Valorile termice ridicate prezintă tot felul de riscuri pentru animalele de companie, așa că este important să găsiți modalități de a menține animăluțele răcoroase.

sursă foto: NaționalFm
labradori pregătiți de plajă; sursă foto: National FM

Unii câini sunt mai toleranți la căldură decât alții din cauza vârstei, greutății, rasei și a altor factori de sănătate, așa că ar trebui să luați în considerare acești factori atunci când decideți cum să asigurați siguranța animalului de companie pe vreme caldă.

Cum să ai grijă de animalul de companie pe durata verii

Câinii care se află în aer liber într-o zi călduroasă ar trebui să aibă întotdeauna acces la umbră și la un bol cu apă curată. Dacă blana câinelui dumneavoastră este foarte lungă, groasă sau mată, luați în considerare o vizită la cabinetul de înfrumusețare.

Nu vă forțați câinele să facă exerciții fizice atunci când este foarte cald afară. Luați-vă o zi liberă, reprogramați activitățile pentru momentele mai răcoroase ale zilei sau luați în considerare o baie în loc de o alergare. Semnele că un câine se supraîncălzește și are nevoie de o pauză pentru a se odihni constau în gâfâiala excesivă și adulmecarea unui loc răcoros unde să se poată așeza.

Pe măsură ce căldura se intensifică, chiar și temperaturile din interior pot crește la niveluri inconfortabile. Primul pas important pentru siguranța animalelor pe timp de vară, atât în interior, cât și în exterior, este să le oferiți animalelor de companie acces la multă apă curată și proaspătă. Temperatura aerului este următorul aspect de luat în considerare.

Echipează-ți casa astel încât animalul de companie să fie în siguranță

Unele case sunt bine izolate și nu se încălzesc prea mult în timpul zilei. Cu toate acestea, majoritatea necesită o răcire activă. Câinii și pisicile sănătoase pot tolera temperaturi ușor mai ridicate decât cele pe care majoritatea oamenilor le consideră confortabile.

Dar s-ar putea să observați că aceștia găsesc cel mai rece loc din casă pentru a trage un pui de somn câinilor le place adesea să se întindă pe o podea de gresie, iar pisicile ar putea dormi sub pat sau chiar într-un dulap.

Dacă animalul de companie este acasă toată ziua, aparatul de aer condiționat ar trebui să fie setat la nu mai mult de  24 de grade Celsius. Sau, dacă nu aveți aer condiționat, jaluzelele ar trebui închise și ventilatoarele lăsate pornite în timpul zilei.

Ventilatoarele de tavan sunt cea mai sigură opțiune, deoarece animalele de companie curioase pot avea probleme cu paletele ventilatorului și cu cablurile electrice. Pisicuțele și cățeii, în special, nu ar trebui să fie lăsați singuri cu ventilatoarele de podea.

Aceștia pot fi ținuți în siguranță în interiorul unei lăzi mari cu un ventilator de podea la exterior, unde nu pot ajunge la el, dar pot beneficia în continuare de efectul de răcire al acestuia. În acest caz, nu îndreptați ventilatorul direct spre ladă, ci creați în schimb un flux de aer în întreaga încăpere.

Veste și covorașe de răcire pentru câini

Produsele de răcire specifice pentru câini au devenit, de asemenea, disponibile. Unele necesită adăugarea constantă a apei sau păstrarea produsului în frigider înainte de a-l pune la dispoziția câinelui. Cele mai bune, însă, sunt cele care necesită cea mai puțină planificare, astfel încât să fiți întotdeauna gata să vă mențineți câinele răcoros.

Vestele de răcire pentru câini funcționează prin răcire prin evaporare. Transpirația este un tip natural de răcire prin evaporare, dar, pe cont propriu, câinii pot rămâne răcoroși doar prin „transpirație” prin labe și nas și prin gâfâială. Aici intervin vestele de răcire pentru câini. Acestea eliberează apa prin evaporare pentru a vă ajuta să vă mențineți cățelul răcoros pe tot parcursul zilei.

Vestele de răcire pentru câini nu înlocuiesc consumul de apă și oferirea de umbră și pauze de activitate, dar pot ajuta câinele să se simtă confortabil mai mult timp. Există, de asemenea, covorașe de răcire pentru câini, iar acestea sunt de obicei fabricate dintr-un material care rămâne rece și devine rece sub presiune fără a avea nevoie de electricitate.

Vestele și covorașele de răcire pentru câini care folosesc inserții frigorifice pot oferi inițial mai multă răcoare, dar nu pot fi scufundate în piscină sau într-un lac pentru a le reîmprospăta după-amiaza. Asigurați-vă că nu puneți aceste inserții direct pe câinele dumneavoastră.

 Animalele de companie în mașină

Animalele de companie pot fi niște tovarăși grozavi pentru călătoriile cu mașina, dar trebuie să vă planificați din timp. Aduceți un bol cu apă, astfel încât să îl puteți umple la fiecare popas pe drum. Covorașele de răcire pentru câini pot fi, de asemenea, aduse cu tine în mașină și pot oferi un plus de răcoare. Cu toate acestea, nu este recomandat să lăsați covorașele de răcire în mașină la soare.

Nu toate mașinile au o bună circulație a aerului spre bancheta din spate sau spre locurile unde prietenul cu patru picioare  ar putea petrece drumul. În cazul în care gurile de ventilație nu pot fi redirecționate, există furtunuri disponibile pentru a vă asigura că animalul de companie primește partea sa de aer condiționat.

Și nu vă lăsați niciodată (niciodată!) câinele singur în mașină într-o zi călduroasă. Temperaturile din interior pot crește rapid la niveluri periculoase, chiar dacă afară nu este foarte cald și dacă parcați la umbră și lăsați geamurile deschise.

Cel mai important, planificați din timp și luți întotdeauna în considerare confortul câinelui în căldură. Vara este o perioadă excelentă pentru a vă aduce câinele în aventurile dumneavoastră, așa că ieșiți afară și fiți în siguranță, potrivit petmd.com.