Sari la conținut
Home » Poate vă întrebați ce ar spune câinii dacă ar putea vorbi. O listă cu potențialele bârfe

Poate vă întrebați ce ar spune câinii dacă ar putea vorbi. O listă cu potențialele bârfe

incendiu

Dacă iubitul tău câine ar putea vorbi, îți poți imagina ce conversații fascinante și hilare ai avea cu el? De la preferințele sale în materie de hrană pentru câini, la părerile sale despre legile privind lesa și până la bârfele din parcul local pentru câini, câinele tău probabil că ți-ar vorbi toată ziua dacă ar putea.

câine care latră sursă foto: Mary Swift;
câine care latră sursă foto: Mary Swift;

De fapt, probabil că nu ați reuși să scoateți niciun cuvânt! Dar ce ar spune cățelul tău dacă ar putea vorbi? Ei bine, noi avem câteva idei. Mai întâi, însă, să explorăm modul în care comunică în prezent câinii.

Cum comunică animalele de companie

În timp ce câinii au o capacitate incredibilă de a comunica cu oamenii prin sunete (cum ar fi lătratul și scâncetele), precum și prin limbajul corpului (cum ar fi mișcările cozii și poziția urechilor), câinii nu „vorbesc” în sensul tradițional al utilizării limbajului uman.

În timp ce unii părinți de animale de companie susțin că puii lor pot transmite gândurile lor printr-un sistem de butoane, nu toată lumea crede acest lucru. După cum a declarat pentru Washington Post Amritha Mallikarjun, cercetător postdoctoral la Penn Vet Working Dog Center din cadrul Universității din Pennsylvania, „înțelegem deja ce încearcă să ne spună câinii fără butoane, dar când folosim o interfață lingvistică umană, începem să atribuim prea mult înțelegerii noastre comune a acestor cuvinte”.

Sarah-Elizabeth Byosiere, director al Thinking Dog Center de la Hunter College, a adăugat: „Scurtele videoclipuri pe care le văd online par să indice faptul că ei, câinii sunt capabili să formeze legături între apăsarea unui buton și un rezultat, dar este foarte greu de spus dacă se întâmplă ceva mai mult”, potrivit dogtime.com.

Ce ți-ar spune câinele tău dacă ar putea vorbi

În timp ce comunicarea canin-uman este cel puțin slabă, imaginația noastră este deja adânc înfiripată în ceea ce credem că gândesc puii noștri de blană. Fără o ordine anume, iată ce ți-ar spune câinele tău dacă ar putea vorbi.

„Da, da, învață-mă comenzi cât vrei. Amândoi știm că eu sunt cel care te dresează”. Dă-i drumul și ascundeți acele dulciuri dacă vă face să vă simțiți mai bine. Știi că detectarea mirosului este superputerea mea, nu?”.  „De ce te stresezi pentru că sap în curte? Am văzut ce ai făcut cu grădina aia!”

„Pun pariu că nu ai putea nici măcar să dai din coadă cum trebuie dacă ai avea una.” „Nu te implor. Te ajut să te ții de dietă.” „Nu prea mi-e frică de aspirator. Doar că nu vreau să te ajut să faci curat.” „Ajunge cu selfie-urile. Nu vei fi niciodată la fel de fotogenic ca mine.” Apropo, toate acele ‘like-uri’ sunt pentru mine.”

„Dacă nu vrei să-ți mestec pantofii, ar trebui să-i pui deoparte!”. „De ce te duci la baie în vasul meu de apă de rezervă?”.  „Nu mai vorbi cu mine ca un copil. Sunt mai mare decât tine în ani de câine!” „Crezi că acest con este amuzant? Încearcă tu să-l porți!”. „Deci, lasă-mă să înțeleg. Te superi pe mine dacă vomit și te superi pe mine dacă încerc să curăț. Ce ar trebui să facă un câine?”. „Dacă e pe jos, pot să fac pipi pe el.”