Sari la conținut
Home » Incredibil. Ce se întâmplă cu câinii fără adăpost în unele localități din România

Incredibil. Ce se întâmplă cu câinii fără adăpost în unele localități din România

Incredibil. Ce se întâmplă cu câinii fără adăpost în unele localități din România este revoltător. Situația câinilor fără adăpost din România s-a agravat în ultimii ani în multe localități din țară.

Adăposturile și sterilizare o soluție pentru reducerea numărului de animale de pe străzi

Cea mai bună soluție pentru a reduce numărul animalelor de pe străzi și din adăposturi este sterilizarea lor, susțin specialiștii.

Care este situația în județul Vrancea. Din ce în ce mai multe animale fără stăpân sunt pe străzile din micile orașe, dar și din zone rurale, unele chiar din vecinătatea Focșaniului, așa cum este comuna Vânători. Doar acolo, de la începutul anului au fost organizate 10 acțiuni și au fost capturați 57 de câini.

Ion Lazăr, referent în cadrul serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân de la Focșani spune că:

”Există, la nivelul Direcției de Dezvoltare, contracte-protocol încheiate cu alte UAT-uri, la care se menționează capturarea, transportul și cazarea câinilor în adăpost, în limita posibilităților padocurilor.!

Abandonul reprezintă cea mai mare provocare pentru edilii orașelor

Ce se întâmplă cu câinii fără adăpost? Alexandra Tătaru, viceprimar al municipiului Focșani, întrebat despre rezolvarea situației câinilor fără stăpân din municipiu costată că:

Problema nu se rezolvă doar la construirea unor adăposturi pentru animalele fără stăpân. Ea se poate extinde, ca soluție, cu găsirea unor pârghii prin care noi să eliminăm fenomenul de abandon al câinilor. De aici trebuie să pornim.

Am aflat că, spre exemplu, numai anul acesta la Panciu, localitate unde sunt probleme cu animalele fără stăpân, au fost organizate mai multe campanii gratuite de sterilizare, însă acestea nu rezolvă problema câinilor lăsați liber pe domeniul public.