Sari la conținut
Home » Imagini extrem de rare venite din Parcul Național Piatra Craiului! Al treilea mare prădător din Europa surprins de camere

Imagini extrem de rare venite din Parcul Național Piatra Craiului! Al treilea mare prădător din Europa surprins de camere

Imagini extrem de rare venite din Parcul Național Piatra Craiului! Al treilea mare prădător din Europa surprins de camere.

Doi râși au fost surprinși în ipostaze extrem de interesante!

Râsul, animal strict protejat de lege, este al treilea mare prădător al Europei, după urs și lup. În Europa trăiesc circa 10.000 de exemplare, dintre care aproximativ 1.500 se află pe teritoriul României.

O cameră video amplasată în Parcul Național Piatra Craiului a surprins spectacolul oferit de doi râși. Imaginile inedite au fost postate de Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.

„Două exemplare de râs, superbe, ascunse undeva în adâncurile pădurii, își fac de cap prin zăpadă, se hârjonesc, totul pe un fundal sonor asigurat de câteva păsări”, scrie Ministerul Mediului.

Specialiștii spun că imaginile sunt extrem de rare, deoarece râsul este un animal solitar. Doar femelele mai pot fi văzute alături de puii lor.

„Un film ce trezește emoții, cu adevărat. Pentru o zi cu zâmbete și cu mirare”, mai notează ministerul.

Imagini extrem de rare venite din fauna României!

Faptul că în aceste imagini sunt prezenți doi adulți îi îndreptățește pe biologi să tragă concluzia că a fost vorba de un moment de „tandrețe”, care va duce la perpetuarea speciei.