Sari la conținut
Home » Imagini extrem de rare, nevăzute în România de mulți ani. Experții au rămas UIMIȚI. Uite despre ce este vorba

Imagini extrem de rare, nevăzute în România de mulți ani. Experții au rămas UIMIȚI. Uite despre ce este vorba

Imagini extrem de rare, nevăzute în România de mulți ani. Experții au rămas UIMIȚI. Uite despre ce este vorba!Imagini extrem de rare au fost surprinse imagini  rare cu o turmă de 14 zimbri. Animalele au fost suprinse în ″Parcul Naţional Vânători Neamț″⁣, singurul loc din Europa unde trăiesc în libertate această specie de bizon.

Exemplarele se plimbau liniștite şi nu s-a speriat de prezenţa celor care le-au filmat. Zimbrul a fost reintrodus în România, în 1958, la peste două secole de la dispariţia sa din ţara noastră.

În ″Parcul Naţional Vânători Neamt″⁣ trăiesc 36 de zimbri

Acum, în ″Parcul Naţional Vânători Neamt″⁣ trăiesc 36 de zimbri. 12 dintre aceştia s-au născut liberi. În România, în 3 zone admistrate de Regia Naţională a Pădurilor, la Bucşani, Haţeg şi Vânători Neamţ avem peste o sută de exemplare, potrivit Pro TV.Reamintim că 13 zimbri aduși din Germania și Polonia. Speciile de bizon au dispărut de pe teritoriul României şi se află în pericol real de dispariţie şi în restul Europei. Ca să salveze specia, autorităţile au importat câteva exemplare din Germania şi Polonia.

13 zimbri vor fi aduşi, luna aceasta şi în decembrie, din Germania şi Polonia în zona munţilor Făgăraş, de unde specia a dispărut în urmă cu aproximativ 200 de ani. Proiectul este derulat de Fundaţia Conservation Carpathia, iar ţinta lui este formarea unei populaţii stabile de zimbri, care să trăiască în libertate în munţii Făgăraş. Bogdan Isopescu ne oferă mai multe informaţii.