Sari la conținut
Home » Imagini deosebite cu o zebră fără dungi în Namibia! Motivul pentru care au acest aspect

Imagini deosebite cu o zebră fără dungi în Namibia! Motivul pentru care au acest aspect

Imagini deosebite cu o zebră fără dungi în Namibia! Motivul pentru care au acest aspect.

În lume există foarte puține exemplare de acest fel!

Parcul Național Etosha din Namibia a adus o serie de noi imagini cu totul deosebite, asta după ce o zebră fără dungi a putut fi observată în mediul ei natural.

Pentru că aceste animale trăiesc în zone cu temperatura ridicată și stau mult sub soare, acest colorit de alb, cu negru, în dungi, le-ar ajută pe zebre să nu se încingă prea tare, deoarece dungile negre, pierdute printre cele albe, se încălzesc mai greu, și în proporții diferite.

Dungile creează o iluzie optică!

Se pare că un alt motiv ar fi reprezentat de faptul că dungile le-ar induce în eroare pe muște, astfel încât zebrele sunt mai puțin deranjate de micile gângănii.

Potrivit cercetătorilor, zebrele, având dungi albe și negre sunt derutante și mai puțin ”apetisante” pentru părdători, care găsesc acest colorit deranjat din punct de vedere vizual.
Ce înseamnă lipsa dungilor?

Potrivit digi24.ro, explicația pentru lipsa dungilor este o tulburare de pigmentare, care face ca dungile întunecate să se suprapună peste cele albe.

Potrivit unor cercetări recente, zebrele se bazează foarte mult pe aspectul lor pentru a îndepărta insectele.  Dacă de la distanţă observă ţintele foarte bine, când se apropie, vederea insectelor devine foarte slabă, iar dungile le derutează şi mai mult. Totul le apare în ceaţă şi de foarte multe ori fie se ciocnesc de animale, fie ratează aterizarea.

În ciuda aspectului diferit, aceste zebre sunt acceptate de restul turmei.

Imagini deosebite cu o zebră fără dungi!

Zebrele evită astfel infecţii periculoase pe care le pot transmite muştele africane.