Sari la conținut
Home » Imaginea sumbră cu Magui a frânt milioane de inimi. Și-a petrecut ultimele clipe din viața în brațele stăpânului său

Imaginea sumbră cu Magui a frânt milioane de inimi. Și-a petrecut ultimele clipe din viața în brațele stăpânului său

Din cuprinsul articolului

Imaginea sumbră cu Magui a frânt milioane de inimi. Și-a petrecut ultimele clipe din viața în brațele stăpânului săuImagine sumbră cu Magui. Zgomotul produs de pocnitori/petarde/ artificii generează câinilor frică și/sau anxietate! Iar mulți dintre fac atac de cord și mor. Asta s-a întâmplat și cu patrupedul unei femei din Argentina.Magui a murit de frica zgomotului puternic produs de focul artificiilor. Iar ultimele clipe din viață le-a petrecut în brațele stăpânului său. Durerea despărțirii de prietenul necuvântător este halucinantă.Magui, un frumos câine din rasa boxer, a murit după ce a suferit un atac de cord cauzat de zgomotul puternic produs de artificii ce au izbucnit la miezul nopții într-un oraș din Esquel, Argentina. Ultimele clipe din viață le-a petrecut îmbrățișându-și stăpânul.Modasjazh a declarat prin intermediul rețelei sociale că a sesizat mai mulți medici veterinari , dar nimeni nu a venit să-i salveze prietenul, potrivit ilmessaggero.it.

Teama de artificii!

Știm bine că zgomotul produs de pocnitori/petarde generează căinilor frică și/sau anxietate! Iar lumina strălucitoare a artificiilor devine, cu adevărat, înfricoşătoare pentru patrupedele noastre. Și, chiar şi un câine puternic şi încrezător tremură la auzul acestor bubuituri.

Vestea bună este că există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta cainele să treacă cu bine peste aceste lucruri.

Așadar –Pregătiţi patrupedul înainte pentru focurile de artificii!Poţi urma câțiva pași simpli:Găsiţi un clip video sau o înregistrare de focuri de artificii, apoi redă înregistrarea la cel mai mic volum posibil de câteva ori pe zi. Ridică încet volumul înregistrării pe parcursul a mai multor zile până când acestuia îi va dispărea frica;

Dacă la un moment dat câinele începe să dea semne de frică, redu volumul la un punct în care el se simte mult mai confortabil.În cazul în care teama nu a dispărut, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a-l ajuta:Vorbiti cu el pe un ton moale;Citește continuarea….