Sari la conținut
Home » Imagine rară cu un cerb! A traversat Dunărea înot din Serbia spre România / FOTO

Imagine rară cu un cerb! A traversat Dunărea înot din Serbia spre România / FOTO

Imagine rară cu un cerb!  Un cerb traversează Dunărea din Serbia spre România, aproape de Moldova Nouă, în zona în care se află peștera Gaura cu Muscă. Momentul a fost surprins de publicația Cărășanul.Din primele informații reiese faptul că frumosul exemplar a fost haituit de lupi sau vanatori de pe malul sarbesc al Dunarii, in zona pesteri Gaura cu Musca.”Cerbul are un excelent simt al mirosului ce ii ajuta sa detecteze pradatorii de la o distanta mare. Iși ling nasul pentru a-l pastra umed, ce il ajuta sa adulmece particulele lipite de acesta, imbunatatindu-i mirosul. Nasul joaca un rol important in comunicare. Cerbul produce un miros prin glandele localizate pe cap, picioare si copite”.

Imagine rară cu un cerb! De ce a traversat Dunărea înot din Serbia spre România? Cerbul era haituit de lupi sau vanatori de pe malul sarbesc al Dunarii

„Acest miros ofera informatii despre gen, statut social, conditie fizica si ce zona este sigura. De asemenea poate sa inoate foarte rapid. In cazul de fata, cerbul era haituit de lupi sau vanatori de pe malul sarbesc al Dunarii, in zona pesteri Gaura cu Musca,” scrie Cărășanul.