Sari la conținut
Home » Iată cum să găsești în aceeași zi un animal de companie rătăcit. Micuțele rozătoare pot evada extrem de ușor

Iată cum să găsești în aceeași zi un animal de companie rătăcit. Micuțele rozătoare pot evada extrem de ușor

A avea un animal de companie înseamnă să petreci mult timp pentru a-l ține în siguranță. Vă treziți frecvent să vă asigurați că zăvorul este închis. Cu toate acestea, chiar dacă aveți o configurație perfectă a cuștii, animalul ar putea găsi o cale de ieșire.

Multe animale de companie de talie mică sunt cunoscuți ca fiind artiști ai evadării micșorându-se sau împing zăvorul.Odată ce descoperiți că animalul a dispărut, nu intrați în panică. Dar acționați rapid. Aceștia sunt pașii de urmat dacă vreți să știți cum să găsiți un hamster pierdut.

Unde se ascund hamsterii când ies din cușcă?

Imediat, scrutați zona imediată, căutând în special sub și în spatele lucrurilor. Hamsterii, ca multe alte rozătoare, adoră să se ascundă s-ar putea să o facă instinctiv, chiar dacă în secret vor să fie găsiți. Probabil că la început se va ține aproape, având în vedere că a experimentat doar un mic colț de lume.

Verificați mobilierul din jur: în canapele, în spatele televizoarelor sau sub pături. Nu uitați că micuței creaturi îi place să doarmă în timpul zilei, așa că s-ar putea să-l descoperiți dormind într-un colț confortabil al casei.

Un hamster rătăcit

În timp ce ochii tăi scanează scena, căutând o ascunzătoare pentru hamster, urechile și nasul tău ar trebui să lucreze din greu, de asemenea. În calitate de proprietar, cunoașteți bine sunetele pe care îi place să le scoată și ați putea să ascultați pentru a-l detecta. Nasul tău ar putea intra și el în joc, de obicei dacă lipsește suficient de mult timp pentru a avea nevoie de o baie. O dâră de urină te va conduce direct la ascunzătoarea lui.

Cum îmi atrag hamsterul pierdut?

Sincer, hamsterul ar prefera să se întoarcă în cușca lui confortabilă și caldă, cu un ospăț complet pregătit în fața lui, și își va da seama de asta destul de repede, odată ce gustul libertății dispare (noi îi dăm maxim cinci minute). La urma urmei, îi oferiți hrană, jucării și atenție nelimitate. S-ar putea să nu știe încotro să o ia, să aibă probleme în a găsi casa sau să nu vadă graba mare. Așa că urmați acești pași pentru a-i da un mic imbold și a-l aduce înapoi în siguranță.

Pasul 1: Verificați zona. Ar trebui să faceți mai întâi o căutare pe furiș, deoarece nu vreți să-l speriați și să-l faceți să fugă. S-ar putea să fie chiar în apropiere, așteptând să îl găsiți. Pasul 2: Strigă-l pe nume. Credeți sau nu, aceste mici animale de companie au creiere mari și pot învăța sunetul vocii dumneavoastră și chiar numele lor. Dacă nu îl prindeți în primele minute, încercați să-l strigați sau să faceți zgomote jucăușe.
Pasul 3: Atrageți-i atenția. Luați-i jucăria preferată sau învârtiți-i roata, pe care o asociază cu timpul de joacă și distracție. Asta l-ar putea face să se târască înapoi pentru a vă găsi (și pentru jocurile sale).

O recompensă vă poate ajuta

Pasul 4: Puneți-i cușca într-o zonă ușor de reperat, dar nu prea departe de locul unde o țineți în mod normal, astfel încât să nu se întoarcă la casa lui și să constate că lipsește. Pasul 5: Atrageți-l cu o recompensă. Scoateți gustarea lui preferată în mod absolut și așezați-o chiar în cușca lui, unde poate ajunge la ea (și o poate mirosi). Pasul 6: Acționați rapid (dar nu-l speriați). Odată ce a ieșit afară pentru cină, îl puteți băga înapoi în camera lui pentru un pui de somn. Cu siguranță va avea nevoie de el.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru ca animalul de companie să fie în siguranță este să aveți o cușcă bună și robustă înainte de a-l aduce acasă. Toate rozătoarele se pot strecura prin deschideri mici, mult mai mici decât ați crede. Evitați cuștile din plastic și din lemn cu totul – prea ușor de mestecat. Orice tuburi de legătură pentru târâre ar trebui să fie sigure și examinate frecvent pentru deficiențe. În cele din urmă, verificați și reverificați capacul de fiecare dată când îl deschideți, deoarece acesta reprezintă cel mai ușor mod de evadare.

cercetare covid

O notă importantă: în timp ce încercați să vă localizați șunca, țineți celelalte animale de companie și copiii departe de zonă, pentru a nu-i face rău. Ar putea fi tentant să vă implicați câinele, care probabil că poate mirosi micuța creatură, dar, dacă nu este incredibil de bine dresat, acest lucru s-ar putea termina prost. În unele cazuri, s-ar putea să nu reușiți să îl găsiți imediat. Pe termen lung, puteți monta camere de luat vederi pe timp de noapte pentru a încerca să vă surprindeți micul animal de companie furișându-se, ceea ce, sperăm, vă va conduce la ascunzătoarea lui, potrivit pawtracks.com.